Energilaboratoriet

Nyhetsarkiv for Energilaboratoriet

– Det er veldig stort å få lov til å se hvordan forskerne jobber. Fornybar energi er framtiden, sier Leah Emilie Bjørvik. Ungdomsskoleeleven fra Bømlo har allerede bestemt seg for å studere energi.
Studerer du realfag åpner det seg svært mange muligheter. Her møter du tre mennesker som med realfagbakgrunn jobber med vidt forskjellige ting. Felles er at de gjennom realfagene har fått oppfylt drømmen.
Håkon Blågestad (22) fra Askim ønsket å studere noe som ga han to streker under svaret, i tillegg til at det var gode jobbmuligheter etter studietiden. Med integrert master i energi, føler han at han har truffet blink.
UiB tjuvstartet Arendalsuka med et akademisk klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl. Da seilskipet ankom pollen i Arendal var det fullastet av forskere og arrangementer med hovedvekt på klima og bærekraft.
Bergen Offshore Wind Centre (BOW) har flyttet inn i nye lokaler i Allégaten 55. 7. juni 2019 ble lokalene åpnet av viserektor for tverrfaglig virksomhet og store satsninger, Robert Bjerknes.
I samband med Klimatoppmøtet i Polen bed klimaforskar Tore Furevik regjeringa tenkje nytt og stort. Havvind er eit av fortrinna som kan gjere Noreg til eit nullutsleppssamfunn – og skape eit nytt industrieventyr.
Flytande vindturbinar har eit enormt potensiale. Astrid Nybø arbeider for at ein kan produsere mest mogeleg energi frå desse.
Bergen Offshore Wind Centre vart offisielt opna torsdag 13. september. For Universitetet i Bergen er dette eit stort samfunnsoppdrag, seier universitetet sin energidirektør.
Professor Finn Gunnar Nielsen får prisen "Recharge Floating Wind Power Player of the Year". Det er første gong prisen vert delt ut.
Flytande vindmøller kan revolusjonere jakta på fornybar energi. Professor Finn Gunnar Nielsen får ærespris for sitt pionerarbeid på feltet.
Vår nye energidirektør Kristin Guldbrandsen Frøysa vil at UiB sitt arbeid med energiomstilling og alternativ energi skal verta meir synleg . Sjå intervju med UiB sin første energidirektør!
Geofysisk Institutt er hundre år i 2017, og i oktober vart jubileet markert med eit vitskapleg symposium om klima, energi og geofysikk
Professor Peter M. Haugan har ledet UNESCOs Intergovernmental Oceanographic Commision de siste to årene. Nå er han gjenvalgt til to nye år i det viktige FN-embetet.
Regjeringa og kunnskapsministeren gir 30 millionar kroner til rehabilitering av Geofysen. Dermed ligg alt til rette for at bygget vert etablert som hjørnesteinen i UiB si klimaklynge, og kan samle klimaforskingsmiljøa i Bergen.
2016-utgaven av 2°C er klar: Nullutslipp haster. Fossil energi må fases ut fra alle sektorer i raskt tempo hvis målene fra Paris-avtalen skal kunne nås.