Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Andrea Bakeng

Andrea Bakeng er bachelorstudent ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap og er på 3. året ved bachelorgraden. Andrea anbefaler kommende studenter å melde seg inn i fagutvalg og andre studentforeninger, og har fått økt forståelse for de politiske prosessene og hvordan organisasjoner fungerer.

Hovedinnhold

Kvifor valde du ein bachelorgrad i administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

Jeg valgte en bachelorgrad i adm.org fordi jeg interesserer meg for hvordan politikk og politiske prosesser foregår, og for å få et større innblikk i hvordan organisasjoner fungerer. Ved å ta en bachelor i adm.org får du blant annet en bred forståelse for hvordan både politikk og organisasjoner forvaltes, både nasjonalt og internasjonalt.

Korleis har overgangen frå elev til student vore?

Overgangen fra å være elev på vgs til studenttilværelsen ved et universitet kan være nokså overveldende. Jeg forventet ikke at man må stå for absolutt alt selv, fra å planlegge og strukturere skolearbeid og tid til pensumlesing til å skulle huske innleveringsfrister og møte opp på forelesninger. Så omveltningen til å plutselig være en selvstendig student hvor ingen er der for å passe på at man gjør det man skal til enhver tid kan være stor. Over all, vil jeg si at overgangen fra elev til student har vært overveldende og noe skummel, men også lærerik og man blir mer selvstendig.

Korleis har di faglige vekst vore? ( Kva har du lært på adm.org sålangt?)

Jeg synes dette med politikk, hvordan alt henger sammen og forstå hvordan systemer fungerer er interessant. Med en bachelor i adm.org ville jeg lære mer om dette. Jeg har lært hvordan Norge og organisasjoner generelt styres på ulike nivå. Jeg har også fått et godt innblikk i hvordan internasjonale organisasjoner, som EU, er med å påvirke Norge og vår nasjonale og internasjonale politikk. 

Kva er ditt beste minne frå studietida på bachelor så langt?

Fadderuken og faddergruppa er jo det første man hopper rett inn i, og det er her man knytter relasjoner fra starten av. Dette er nok ganske viktig for veldig mange av oss studenter, meg inkludert. Jeg vil også trekke fram det å engasjere seg i fagutvalget på studiet, eller andre studentorganisasjoner på UiB. Her får man være med å arrangere sosiale opplegg for studenter og møte andre man kanskje ikke ellers ville møtt. Jeg har selv vært med i studentorganisasjoner som Samfunnslogen og Fadderstyret, og vært leder for fagutvalg. Det er her jeg har blitt kjent med mange av mine nærmeste venner som jeg har i dag!

Kvifor bør nye søkarar velje bachelor i administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

Hvis du likte sosialkunnskap, sosiologi eller politikk- og menneskerettigheter på vgs, så vil kanskje en bachelor i adm.org være aktuelt. Adm.org passer også for deg som syns de politiske prosessene på nasjonalt nivå er spennende, og se hvordan ulike organisasjoner er strukturert og opereres. Man får bred forståelse for både Norges politiske systemer og organisasjoner, samt noe internasjonal vinkling.

Har du tips til ferske bachelorstudentar?

Mine generelle tips til ferske studenter må være å ta del i sosiale aktiviteter, lag en studie/kollokviegruppe med medstudenter og prøv å lag en leseplan slik at du blir a jour til eksamen og forhåpentligvis slipper kjipe skippertak. Jeg vil også anbefale å oppsøke fagutvalg og studentorganisasjoner - det er så gøy og for meg har disse gjort studietida mi så innmari mye bedre!

Kva tenkjer du å gjere etter bachelorgraden din?

Dette spørsmålet gjør meg både trist og motivert. For meg har studietiden vært så sinnsykt gøy og jeg har fått gode venner for livet og fantastiske minner! Jeg har til våren 2021 tilegnet meg en bachelorgrad i både sosiologi og adm.org. Jeg tenker å søke både på aktuelle jobber, og samtidig søke på noen mastere innen globalisering, ledelse eller bærekraftig utvikling. Om det blir jobb eller master vil tiden vise. Tusen takk for noen superfine år, UiB!