Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk

Fredheim/Kvasnes gitarduo

har i løpet av de siste månedene vunnet priser i tre internasjonale gitarkonkurranser, og mottatt Bergen kommune sitt kunstnerstipend for 2009

Hovedinnhold

 

Fredheim/Kvasnes duo ble dannet i 2005, da gitaristene Harald Kvasnes og Gjermund Fredheim studerte sammen ved Griegakademiet i Bergen med professor Stein Erik Olsen som lærer, der de begge også ble uteksaminert med toppkarakterer. Siden den gang har de vært på flere turneér landet rundt. Våren 2008 var de finalister i Rikskonsertenes konkurranse
”Intro Klassisk” under festspillene i Bergen. De har også vært i London og jobbet med den engelske komponisten Stephen Goss.
Fredheim/Kvasnes duo spiller musikk hentet fra hele det klassiske gitarrepertoaret, alt fra barokk til samtidsmusikk. Men hovedfokuset ligger på musikk fra Spania og Latin- Amerika.
Fredheim og Kvasnes har en allsidig musikkbakgrunn med erfaringer fra både jazz, pop og rock.

“Fredheim/Kvasnes gitarduo utstrålte ledighet og ekte spilleglede i sine tolkninger av brasiliansk og spansk gitarmusikk. I tillegg bar samspillet preg av en utsøkt, presis timing som bare musikere med intuitiv forståelse for hverandre kan fremvise.”
Bergens Tidende 25.05.08

Vi gratulerer!