Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk

Eivind Austad Trio

Eivind Austad Trio slipper sin debutplate "Moving" på det tyske selskapet Ozella Music 18. mars og gjester Universitetsaulaen i forbindelse med deres releaseturné.

bandfoto av eivind austad trio f.v.: håkon mjåset johansen, magne thormodsæter, eivind waage austad

Hovedinnhold

Eivind Austad er bosatt i Bergen, der han livnærer seg som frilanspianist og arbeider som universitetslektor ved jazzutdanningen på Griegakademiet. Han har sin utdanning fra jazzlinja i Trondheim og har spilt med flere kjente artister innen de fleste sjangre. Eivind Austad Trio har eksistert i ca 15 år og har flere klubb og festivalopptredener på samvittigheten. Likevel er de nokså ukjent for de fleste i jazz-Norge.

Trioen konsentrerer seg om egenkomponert materiale og befinner seg rent stilistisk innenfor et lyrisk uttrykk der influenser fra europeisk klassisk musikk blandes sammen med gospel, folkemusikk og amerikansk jazz. Bill Evans, Keith Jarrett, Chick Corea, Brad Mehldau og E.S.T er noen musikalske referanser. Austads komposisjoner er melodisk sterke samtidig som de innehar en underliggende kompleksitet på det harmoniske og rytmiske plan.

Etter at de spilte inn platen i Rainbow studio i 2013, var med på "Jazz Norway In a Nutshell" i 2014 og slapp låten "Life om Mars" (Bowie) på en samleplate samme året har de begynt å få mer oppmerksomhet.

Tor Hammerø skrev blant annet: "Den store overraskelsen hørt med norske ører er pianisten Eivind Austad, som snart er klar med sin debut på Ozella Music. For meg er han et helt nytt navn, men basert på hans tolkning av David Bowie-klassikeren "Life on Mars", sammen med Håkon Mjåset Johansen på trommer og Magne Thormodsæter på bass, så har vi mye å glede oss til i nær framtid. Spennende og annerledes."

Konserten holdes i den nye Universitetsaulaen, Muséplass 3 (inngang gjennom Muséhagen fra Olav Ryes vei (vis-à-vis Studentsenteret).

Bill kr. 220/120 (Studenter, pensjonister, ansatte ved Uib)

Se også arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/851361388314327/

Billetter selges gjennom Ticketco og i døren på arrangementet.

Platen "Moving" selges også etter konserten.

Besetning:
Eivind Austad (piano, komposisjoner)
Magne Thormodsæter (bass)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)

Vel møtt:-)