Hjem
Hav
One Ocean Week 2024 - Ocean Science Bar

Ocean Science Bar: Mat har blitt komplisert – hva kan og bør vi egentlig spise?

«Ultraprosessert» er den nye flåtten. Storfe slipper ut gass. I fjordene tar merdene stor plass. Kostråd-debatten raser. Forbrukerne tenker grønt, men handler sukkersøtt. I mylderet av dietter, faste og trender: Hva skal man tro på og hvem skal man lytte til? Vi tar et dypdykk inn i forskningen – med sjømat og bærekraftig matproduksjon som sentrale stikkord.

Bilde av ulike typer mat
Foto/ill.:
COLOURBOX

Hovedinnhold

Om arrangementet (holdes på Norsk)
«Ultraprosessert» er den nye flåtten. Storfe slipper ut gass. I fjordene tar merdene stor plass. Kostråd-debatten raser. Forbrukerne tenker grønt, men handler sukkersøtt. I mylderet av dietter, faste og trender: Hva skal man tro på og hvem skal man lytte til? Vi tar et dypdykk inn i forskningen – med sjømat og bærekraftig matproduksjon som sentrale stikkord.

Vi diskuterer hvordan vi forsker på «sunnhet», veien mot nye kostråd og paradokset med hvordan den sunne maten vi trenger produseres. Vi ønsker en inkluderende samtale med lave skuldre, og det blir satt av god tid til spørsmål fra salen denne kvelden.

I panelet:

  • Synnøve Næss Sleire, postdoktor, Havforskningsinstituttet, forsker på jod
  • Nienke Böhm, stipendiat, Universitetet i Bergen, forsker på samfunnspsykologi
  • Amund Måge, forskningssjef Havforskningsinstituttet, og medlem i Nasjonalt råd for ernæring som jobber med kommende, nye norske kostholdsråd
  • Katja Enberg, professor, Universitetet i Bergen, ekspert på fiskeribiologi, med særlig interesse for bærekraft

Paneldebatten vil ledes av Stine Hommedal, kommunikasjonsrådgiver ved Havforskningsinstituttet. 

Hvor og når
På Statsraaden Bar & Reception (Bradbenken 2), Tirsdag 16. april, 19:00-20:00

Dette arrangementet foregår på norsk. Gratis inngang og åpent for alle.