Hjem
Det humanistiske fakultet
konferanse

Romanister møtes i Bergen

150 forskere samles til den 20. romanist konferansen 15.–18. august. Det blir innlegg på fransk, spansk, italiensk og portugisisk med tema innen litteratur, film, kultur/historie og fagdidaktikk.

Romaniskonferansen 2017
150 forskere fra Norden, Baltikum og flere andre land i Europa er samlet til Romanistkonferanse i Bergen.
Foto/ill.:
Ingvild Nilssen

Hovedinnhold

Institutt for fremmedspråk er vertskap for den 20. nordiske romanistkonferansen. Konferansen holdes hvert tredje år og samler forskere innen romanske språk fra Norden, Baltikum og fra andre land i Europa.

– Dette er en viktig møteplass for alle som underviser og forsker på de romanske fagene. Det er også en unik mulighet for å etablere et tettere samarbeid mellom de ulike fagmiljøene, sier Åse Johnsen, instituttleder ved Institutt for fremmedspråk.

Rektor Dag Rune Olsen skal åpne konferansen som finner sted i Universitetsaulaen tirsdag 15. august klokken 09.00. Dekan Jørgen Sejersted vil også være tilstede under åpningen. Han mener romanistkonferansen er en viktig arena for fagmiljøet. 

– Romanske fag er viktige for fakultetet. Det grundige studiet av andre kulturer og språk er selve kjernen for kulturutvikling, og integrering av europeisk åndsliv er selvfølgelig en helt avgjørende del av humaniora, sier Sejersted.

Arrangementskomiteen har satt sammen et variert og spennende program både faglig og sosialt. Alle foredragene vil bli samlet og utgitt i en egen publikasjon i etterkant av konferansen.