Hjem
Det humanistiske fakultet
ARRANGEMENT

Æresdoktorforedrag med Kirsten Shepherd-Barr

I dette æresdoktorforedraget vil Kirsten Shepherd-Barr gi et innblikk i sine innovative prosjekter, fra å avdekke inspirasjonen bak Ibsens klassikere til banebrytende digitale leseinitiativ.

Image of Kirsten Shepherd-Barr
ÆREDOKTORSFOREDRAG: Professor Kirsten Shepherd-Barr holder sitt æresforedrag 23. mai kl. 13.00 på Sydneshaugen skole, Auditorium A.
Foto/ill.:
University of Oxford

Hovedinnhold

Kirsten Shepherd-Barr vil dele sine erfaringer med innovasjon og samarbeid gjennom tre nøkkel-eksempler:

Hennes prosjekt med teaterkompaniet Breach Theatre i utviklingen av et nytt originalt skuespill om den norsk-fødte forfatteren Laura Kieler, den virkelige kvinnen bak Ibsens stykke "Et dukkehjem"; hennes digitale leseprosjekt LitHits og hva som ligger i kjernen av dette samarbeidet; hennes digitale humaniora-prosjekt "Pulling Up Stakes",  som fortsetter den langsiktige gjenopprettingen av tapte eller forsømte kvinnelige forfattere som hun har vært engasjert i siden begynnelsen av karrieren.

Underveis vil hun reflektere over hvordan hennes to andre hoved forskningsområder - hennes pågående arbeid om Ibsens skuespill og hennes interesse for forholdet mellom vitenskap og teater, som også har vokst og forsterket seg gjennom den vitale følelsen av tilknytning og samarbeid over faglige og språklige grenser innenfor og utenfor universitetet.

Kirsten Shepherd-Barr er professor i engelsk og teaterstudier ved University of Oxford. Hun er utnevnt som æresdoktor ved Universitetet i Bergen for sitt arbeid med moderne teater og drama, innbefattet Henrik Ibsen. Hun er blant de fremste internasjonale forskerne innen moderne teater og drama, inkludert iscenesettelsen og mottakelsen av Henrik Ibsens skuespill. Shepherd-Barr var blant de første til å utvikle feltet teater og vitenskap, og hennes forskning har også omhandlet teater og kjønn, med søkelys på kvinnelige dramatikere og kunstnere. Hun har lang erfaring med å samarbeide med teatre, og jobber for øyeblikket med Breach Theatre  om et nytt skuespill om Laura Kieler. Hun har også grunnlagt og utviklet det innovative prosjektet LitHits.