Det humanistiske fakultet
HF-revyen 2015

Revyen vil endre ditt syn på digital kultur. FOR ALLTID!

Vår digitale hverdag entrer scenen. Premiere på HF-revyen 3. mars.

Bilde av Revy-hesten
Revy-hesten ser frem til årets HF-revy. Det bør du også gjøre. Har du forresten sett hestens videoblogg?

Lar du deg lokke av virale overskrifter? Er fester like gøye i virkeligheten som på snapchat? Hvor lett er det egentlig å få match på tinder?

Årets HF-revy tar deg med på en reise og dykker ned i vår digitale hverdag, den som opptar deg og er nær deg fra morgen til kveld.

Her får du møte både trollene og de perfekte bloggerne, og han fyren som sitter hjemme og spiller dataspill i kjelleren til mor.

Et HF-fag som angår alle

– HF-revyen er en årlig tradisjon som startet i 2009. Hvert år tar revyen utgangspunkt i et fag ved fakultetet, forteller revysjef Frieda Nygaard.

I år falt altså valget på digital kultur.

– Det er et tema som angår alle, og som alle kan relatere seg til. Det er lett å pakke det digitale inn i sketsjene, siden det har blitt en så integrert del av hverdagen vår, sier hun.

Syv skuespillere ble plukket ut på audition i høst og er nå i gang med siste finpuss og intens øving frem mot premieren 3. mars. Det blir to timer fullstappet med sketsjer, musikk og moro.

Ryktet forteller

– Man må ikke ha en skuespiller i magen for å være med i revyen. Vi trenger selvsagt kostymemakere og musikere også. Og manusforfattere og noen som kan drive PR, understreker revysjefen.

De har vært 40 i sving siden i høst.

– Sosialkomiteen har også hatt en viktig rolle. Etter audition og tildeling av alle de andre oppgavene organiserte komiteen en hyttetur til Kvamskogen. Det er viktig å bli godt kjent for å få et godt resultat, mener Nygaard.

På fjellet var hele gjengen samlet til brainstorming, skriving av tekster og utprøving av sketsjer. De fant ut hvem som gjør gode parodier og hvem som er glade i å synge.

– Det en energisk og flink gjeng, sier PR-ansvarlig Audun Aspen. Han mener nivået er høyt på både skuespillerne og bandet.

De ser begge frem til en heidundrende premiere og fulle hus hele uken.

Ryktet forteller at hesten kanskje dukker opp. I mellomtiden kan du sjekke ut videobloggen hans.