Det humanistiske fakultet
MIDDELALDERUKEN

MIDDELALDERUKEN: Middelalderen i Vest-Norge

På Historisk museum kan du oppleve og lære mer om middelalderens fascinerende kultur og historie i Vest-Norge.

Bilde av kongshird fra middelalderen

Innhold

Denne søndagen blir det ulike aktiviteter for store og små. Da kan du lære middelalderske håndarbeidsteknikker, lage din egen skinnpung og prøve deg som arkeolog i våre gravekasser. Det blir foredrag om byggeskikker og utgravningsvirksomhet, og Kongshirden kommer og viser middelaldersk kampteknikk.

12.30:
Kampoppvisning med Kongshirden

13:00: Foredrag av Søren Diinhoff

Ny arkeologisk utgraving på Vestlandet gir et bilde på hvordan husene i vikingtid og tidlig middelalder så ut. Forskningen viser at «norske» byggetradisjoner som skiller seg fra «europeisk» byggeskikk endret seg langt sener i middelalderen enn tidligere antatt.

13.30: «Tegneserier i kirkerommet». Barneomvisning i Kirkeutstillingen

Kirkene i middelalderen var rikt utsmykket, men utsmykningen var ikke bare til pynt den hadde også en funksjon, og leses kanskje best i dag av de som er små…

14:00: Kampoppvisning med Kongshirden

Stasjoner

Huset i Hagen:
Gravekasse og arkeologisk arbeid, prøv deg som arkeolog

Plenen: Sverdkamp for barn. Lær om middelalderens kampteknikk

Vestibyle: Gjenstander fra middelalderens Bergen. Vi har hentet frem ulike gjenstander fra våre samlinger som spinnehjul, lysestaker, skosåler, og pølsepinner. Stipendiat Therese Nesset viser og forteller.

Gratis adgang og åpent for alle!

Arrangør av Middelalderuken er Det humanistiske fakultet ved UiB og flere samarbeidspartnere i Bergen.