Det humanistiske fakultet
Café Humaniora

Hvilken verden er den beste?

Hva er filosofiens og humanioras bidrag til verdidebatten i samfunnet?

Bilde av Espen Gamlund
CAFÉ HUMANIORA: Espen Gamlund, førsteamanuensis i filosofi, innleder rekken av fem foredrag i løpet av vårsemestert 2016.
Foto/ill.:
Marianne Lundanes

Vi lever i en verden som har stadig større forventninger til at alt vi foretar oss skal være lønnsomt og nyttig. Dette legger press på humanistisk forskning og utdanning, som i økende grad må legitimere sin verdi stilt overfor disse utfordringene.

I dette foredraget skal Espen Gamlund belyse humanioras verdi med vekt på filosofi. Hvordan ville verden sett ut uten filosofer? Hvilken plass har kritisk tenkning og refleksjon i vår tid?

Dette er det første av fem foredrag under vignetten Café Humaniora.

Om Café Humaniora

Café Humaniora vil finne sted på Christie Café på Universitetsmuseet en torsdag i måneden, hvor bredt orienterte forskere vil ta opp viktige problemstillinger i dagens humanistiske forskning gjennom en foredragsrekke.

Café Humaniora skal være et tverrfaglig møtepunkt med foredrag, diskusjon, den gode samtalen – gjerne til et glass og noe å bite i.

Ansatte ved fakultetet, men også studenter og andre som brenner for, og vil noe med de humanistiske fagene, er velkomne.

Les mer: På café med humanistisk forskning

Kommende foredrag:

25. februarLeidulf Melve: Historien blir global
31. marsBrynjulf Stige: Musikkterapi som humanistisk og tverrfaglig disiplin
21. aprilKjersti Fløttum: Språkvitenskapen ut av komfortsonen
26. mai Jill Walker Rettberg (emne kommer)