Smittevernstiltak ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner
Smittevernrutiner for ansatte og studenter, som skal bidra til å hindre smittespredning av korona i arbeids- og studiesituasjonen.
Hovedinnhold
Håndhygiene
- Vaske hendene grundig og regelmessig (min. 20 sek.).
Det anbefales å vaske hendene i følgende tilfeller:
- Når man kommer inn etter å ha vært ute på offentlige steder
- Etter toalettbesøk
- Før håndtering av mat og før man inntar et måltid
- Etter kontakt med forurenset gjenstander og utstyr
- Etter at hansker er tatt av
- Etter hosting og nysing, og etter at man har pusset nesen
- Hånddesinfeksjon med alkoholbasert middel brukes dersom håndvask ikke er tilgjengelig.
På arbeidsplassen anbefaler vi i tillegg å vaske hendene når man kommer på jobb, går fra sted til sted, og når du bytter arbeidsutstyr.
Hostehygiene
- Unngå å hoste eller nyse direkte mot andre og dekk til munn og nese med papir som umiddelbart kastes.
- Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papir tilgjengelig.
Hold avstand
- Hold helst 1 meters avstand til andre, både når du jobber og i spisepausen – inne og ute.
- Begrens antall personer du har nærkontakt med. Virksomheten må vurdere hvor mange som kan være til stede avhengig av arealet som er tilgjengelig.
- I arbeidssituasjoner som krever mindre enn 1 meters avstand, skal munnbind og briller benyttes.
Transport
- Unngå unødvendig belastning på offentlig transport. Dersom mulig; gå, sykle, kjøre egen bil.
Symptomer
Dersom du får symptomer som samsvarer med koronasmitte må du holde deg hjemme og teste deg. Dette gjelder også om du er beskyttet (dvs vaksinert eller har gjennomgått Covid-19 de siste 6 mnd).
20.05.2022