Hjem
HMS-portalen

Lange arbeidsøkter med lite bevegelse?

Smerter fra muskler og ledd kan fort komme snikende ved mye stillesittende arbeid. Vi glemmer ofte å finne tid til litt bevegelse mellom de ulike arbeidsoppgavene.

Hovedinnhold

Her finner du noen enkle tips for å komme litt i bevegelse:

Behov for litt tøy og bøy?

Husk å gå inn for å bevege litt på deg ved langvarig stillesittende arbeid. For hver 30. til 60. minutt, anbefales det å ta en 30-60 sekunders pause med litt bevegelse. Du kan f.eks. prøve disse kjappe øvelsene.  

Aktivitet på hjemmekontoret:

På hjemmekontoret utsettes vi for færre avbrytelser og jobber derfor lengre strekk av gangen. Det er derfor ekstra viktig å gå aktivt inn for bevege seg litt innimellom. Kanskje du kan gå en tur "til/fra" jobb med en liten runde i nabolaget? Å ta ut av oppvask- eller vaskemaskinen kan være en god form for rask "pausegymnastikk".

Se idrettsforskerens råd for hjemmekontor-tilværelsen.

Liker du å gå tur?

På fjellet, i byen eller i nabolaget. Noen møter kan kanskje gjøres gående på  telefon? Eller hva med en aktiv lunsjpause? Finn den aktiviteten som passer best for deg og ta små avbrekk fra skjermen.

Liker du best å trene Sammen med andre?

Ansatte har mulighet til å trene for en billig penge på Sammen. Delta på en gruppetime på et senter eller se opptak via nett hjemmefra. Og for de som liker best å instruere seg selv - det er rom for det også.

Har sykkelen stått stille lenge?

Kanskje er tiden inne for å finne sykkelformen og imponere dine kollegaer med å Sykle til jobben?

Vanskelig å finne motivasjon?

Bruk gjerne gratis apper som Strava og Endomondo hvor du og dine kollegaer kan følge med på hverandres aktivitieter. Hva med en liten intern konkurranse?

Her er det bare fantasien som setter grenser. Lykke til alle sammen!

Tilknyttet innhold