HMS-portalen

Instruks dersom ansatt eller student blir syk av Covid-19 på campus

Veiledning for ledere og undervisere dersom en ansatt eller student blir syk av Covid-19 på campus

Forebygging, gjelder alle enheter ved UiB:

• Syke eller personer med symptomer på Covid-19 skal ikke møte på jobb.
  • Ha tilgjengelig desinfiserende midler for hånd-desinfeksjon.
  • Heng opp plakater om avstandsregel og hånd- og hoste-hygiene.
  • Ha noen munnbind tilgjengelig.

Ansatt/student som blir syk av Covid-19 på jobb/studiested:

• Ansatt eller student som blir syk av Covid-19 på jobb/studiested skal dra hjem så snart som mulig. Kontakt legevakten umiddelbart for å avtale testing.
  • Syke personer som må hentes av andre, må vente på et eget rom eller ute der det ikke er andre.

Transportmuligheter for ansatt/student som blir syk av Covid-19 på campus:

• Syke personer som må hentes av andre:
    • Andre kan være nær familie, venner, kollega, m.m.
    • Syk person skal ha munnbind og sitte i baksetet.
  • Syke personer bør ikke ta offentlig transport.
    • Dersom en syk person må ta offentlig transport skal munnbind benyttes.

Melde fra:

• Den syke personen må gi beskjed til nærmeste leder. Studenter kontakter sitt fakultet. Ikke møt opp personlig, send epost eller ring.
  • Dersom den syke personen får påvist smitte med Covid-19 må dette skjemaet fylles ut.

Leder/Leders representant:

• Dersom en ansatt/student blir syk av Covid-19 på campus må rom/lokaler som den syke har oppholdt seg i midlertidig stenges.
  • Rom den syke har oppholdt seg i siste 48 timer må rengjøres. Dette gjelder også toalett og fellesområder.
  • Nedvask kan bestilles via LYDIA, merket renhold.

Smittesporing:

• Ved påvist smitte av Covid-19 er det Bergen kommune som har ansvar for smittesporing.
  • Leder/leders representant kan bli bedt om å bistå med informasjon om hvor den syke har oppholdt seg og aktuelle nærkontakter.