Institutt for biologisk og medisinsk psykologi

Nyhetsarkiv for Institutt for biologisk og medisinsk psykologi

Treff i mindre grupper gjør det enklere å finne ut av studenttilværelsen, og kan også føre til mer engasjerte studenter.
Et samfunnsnyttig fakultet med kreativ forskning og undervisning jubilerer. 40-åringen er like populær blant studentene som en veletablert rockestjerne.
Bidraget fra logopedisk forskning og forståelse har endret oppveksten til det bedre for mange. Fra å bli forstått som den dumme som ikke «greier» å lese eller snakke uten å stotre og stamme, eller skape latter i klassen når det som blir lest høyt ikke er det samme som det som står i boka, har forståelsen av dysleksi nådd ut til allmennheten og vi kan få det hjelpen vi trenger fra logopeder.... Les mer
Til alle ansatte ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi,
Det psykologiske fakultet øker sine søkertall fra Samordna opptak, og særlig går pedagogikk frem. Masterprogrammene ved fakultetet har i tillegg fem programmer i topp-10-listen ved UiB.
Da Karsten Specht kom i kontakt med hjerneforskere og språkterapeuter som arbeidet med afasi-pasienter var det gjort.
Semesterstart på Det psykologiske fakultet bød på fjordcruis for norske og utenlandske studenter.
Vi ønsker å komme i kontakt med sentrale fagpersoner i Norge som jobber med språkvansker hos barn og unge til en studie der målet er å finne fram til enighet om felles terminologi og kriterier for å identifisere språkvansker.
Hvordan få den gode og tydelige historien om forskningen din frem på TV og hvordan få presentert forskningsresultater på en tydelig og forståelig måte?
- Dette vil vi ha mer av! Studentene var glade for å få verktøy til å beskrive kunnskapen og ferdighetene de får med en bachelorgrad i psykologi.
– Åpenhet er veien til færre myter rundt ADHD, sier student Linn Renate Lerøen. Hun har ADD, en form for ADHD som går ut over oppmerksomheten, og hun er en av ekspertene i forskningsprosjektet.
– Funksjonell magnetresonansavbildning (fMRI) som metode for å studere hjernens funksjoner fungere bra, men den får ikke frem nok individuell variasjon.
Scandinavian Journal of Psychology med spesialutgave som heder til Professor Kenneth Hugdahl
Intervjua om korleis forskninga hans på hørselshallusinasjonar starta, og korleis han håpar å ta det vidare.
Ny publikasjon fra Bergen Stress and Sleep Group.
Den kontroversielle elektrosjokk-behandlingen er blitt byttet ut med små elektriske impulser til hjernen. Det kan hjelpe pasienter med depresjon, slag og hjernesvulst.
Hører du stemmer eller har oppfatninger som ikke deles av mange andre? Dette er mer vanlig enn mange tror.