Hjem
Institutt for informatikk
Møt studentene våre

Elise studerer bioinformatikk

Elise fra Jørpeland er fornøyd med valget sitt om å studere bioinformatikk ved UiB. I tillegg til å være fulltidsstudent er hun arrangementsansvarlig i studentenes fagutvalg og bidrar til å skape et godt faglig og sosialt miljø for alle informatikkstudenter.

Hovedinnhold

UiB er jo det eneste universitetet i Norge som tilbyr denne linjen, og jeg er utrolig glad for at jeg endte opp her.

Hvorfor begynte du å studere bioinformatikk i Bergen?
Jeg var veldig usikker på hva jeg ville studere før jeg startet, men jeg syntes biologi var det mest interessante faget på vgs. Selv om jeg likte godt biologi kunne jeg ikke helt se for meg hva jeg skulle gjøre med en grad i biologi og begynte derfor å lese om studier som bioteknologi, bioingeniør, molekylær biologi og bioinformatikk. Bioinformatikk hadde jeg aldri hørt om før, men da jeg satte meg inn i studieløpet, innholdet og mulighetene i arbeidsmarkedet tenkte jeg at dette passet meg bra. UiB er jo det eneste universitetet i Norge som tilbyr denne linjen, og jeg er utrolig glad for at jeg endte opp her.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut for deg?
Jeg tilbringer mye tid på bachelorlesesalen som vi har for informatikkstudenter. Her leser jeg pensum, jobber med ukeoppgaver og innleveringer og møter mange av medstudentene mine. Lesesalen er en super mulighet til å få hjelp til ulike fag siden det sitter studenter fra alle årskull der, og terskelen for å spørre om hjelp er ganske lav. I tillegg har vi et kjøkken hvor vi tar pauser, og jeg bruker nok ofte litt mye tid der også. Ellers har jeg jo også noen forelesninger i uken og gruppetimer hvor jeg kan få hjelp til oppgaver.

Av alle emner du har tatt, hvilket har du likt best? Og hvorfor?
Mitt favorittemne så langt var INF112 Systemkonstruksjon. Her ble vi delt inn i grupper på 6-9 personer og fikk i oppgave å utvikle et sjakkspill. I tillegg til kodingen brukte vi også mye tid på å loggføre prosessen og hadde stort fokus på hvordan vi best mulig skulle løse oppgaven i et team. Jeg likte dette faget godt fordi vi fikk et innblikk i hvordan prosessen med å utvikle et produkt kan foregå, og hvor mye som ligger bak det ferdige resultatet. Jeg tror at dette er veldig relevant for arbeidslivet, da man ofte jobber i team med lignende struktur.

Hva er det beste med å være student på Institutt for informatikk?
Det beste med å studere her er det fantastiske studentmiljøet! Jeg er selv medlem i fagutvalget, hvor jeg sitter som arrangementsansvarlig. Jeg får da være med å planlegge sosiale og faglige arrangementer som jeg vet at mange av studentene her setter utrolig stor pris på. Dette gjør oss mye mer knyttet, noe jeg tror har en stor innvirkning på resultatene våre. Å ha et godt studiemiljø med gode venner gir mye motivasjon for å prestere faglig. I tillegg gjør det arbeidet lettere når man kan samarbeide om ting som er vanskelig, og komme frem til løsninger sammen.

Hva vil du bruke utdannelsen din til etter fullført grad?
Etter jeg har fullført bacheloren ønsker jeg å fortsette med mastergrad her på Institutt for informatikk. Men jeg er ikke helt sikker enda på hvilken mastergrad jeg vil ta. Før jeg startet på bachelorgrad tenkte jeg at jeg ville like biologifagene best, men jeg har funnet ut at jeg synes programmering er minst like gøy. Derfor vurderer jeg en mastergrad i programutvikling, men jeg har ikke bestemt meg for noe enda. En master i bioinformatikk virker også spennende siden det et såpass nytt fagfelt, og det er store gåter som må løses.

Hva er din drømmejobb?
Jeg har ikke en konkret drømmejobb ettersom jeg enda er usikker på hvilken retning jeg vil gå i på master. Men jeg vet at jeg vil jobbe med mennesker. Jeg er veldig sosial og ser derfor for meg at å jobbe i team eller nært opp mot kunder kan passe meg.

Hvorfor vil du anbefale studiet til nye studenter?
Som nevnt er bioinformatikk et ganske nytt og voksende fagfelt. Jeg synes dette gjør det ekstra spennende fordi teknologiene utvikler seg veldig fort og bioinformatikere gjør stadig store fremskritt innen cellebiologi. Den raske utviklingen gjør at man aldri blir utlært, noe som passer bra for den som er nysgjerrig og ønsker å lære. Det gode miljøet blant informatikkstudentene er også en stor del av det som gjør studiene her så bra. Mulighetene for hva man kan delta på som student er mange, og det er noe for enhver smak, enten det er her på instituttet eller i andre studentorganisasjoner i Bergen.

Har du et tips til nye studenter?
Det er viktig å gå i forelesninger, lese masse og løse oppgaver, men det er minst like viktig å engasjere seg der man studerer. For at det skal skje gøye ting for studentene må noen ta initiativ til å finne på ting, og bruke tid på å få det til. I Bergen er det utrolig mange studentorganisasjoner som driver med alt fra idrett til politikk, så jeg tror alle kan finne noe man kan trives med.