Hjem
Institutt for informatikk

Bachelorstudent i IMØ

Linh fra Stavanger valgte et studieprogram som kombinerte flere av hennes faglige interesser på VGS.

Hovedinnhold

Vi har et fantastisk studentmiljø og et veldig aktivt fagutvalg.

Hvorfor begynte du å studere IMØ i Bergen?
Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle bli. Jeg vurderte egentlig først å studere økonomi, ettersom jeg aldri har vært glad i realfag, men jeg følte at det kanskje ble for ensidig. Av alle fagene jeg tok på VGS likte jeg best informasjonsteknologi og matematikk. Da begynte jeg å søke på studier som hadde denne kombinasjon og jeg kom fram til IMØ, et studieprogram som er en kombinasjon av informatikk, matematikk og økonomi.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut for deg? 
En vanlig studiedag for meg er å gå på forelesning eller jobbe som IT-assistent på universitet. Ellers tilbringer jeg mye tid på informatikk sin bachelorlesesal. Her jobber jeg med innleveringer og leser pensum.

Av alle emner du har tatt, hvilket har du likt best? Og hvorfor?
INF101, objektorientert programmering, er nok mitt favorittemne. Jeg liker dette emne best fordi det man lærer i INF101 er noe man faktisk har bruk for. Her lærer vi alt fra å lage datastrukturer til å lage et spill. INF101 gir deg nok kunnskap til å bli en programmerer.

Hva er det beste med å være student på Institutt for informatikk?
Å være en informatikkstudent vil jeg si er et privilegium. Vi får lære om teknologiens utvikling som er en stor fordel. Vi har et fantastisk studentmiljø og et veldig aktivt fagutvalg. Fagutvalget er flink til å arrangere ulike aktiviteter og tilstelninger for oss. Vi har arrangementer som fester, bingo, LAN-helger og quizer hvert semester. I tillegg er det mange hyggelige folk som alltid kan hjelpe deg, eller som du kan ta en koselig prat med.

Hva vil du bruke utdannelsen din til etter fullført grad?
Jeg er litt usikker på hva jeg vil benytte graden min til, men jeg har planer om å ta master innenfor informatikk etter jeg har fullført bachelorgraden. Jeg vurderer enten å ta master i sikker og pålitelig kommunikasjon eller programutvikling.

Hva er din drømmejobb? 
Jeg har ingen spesifikk drømmejobb, men jeg har et håp om å jobbe et sted hvor jeg kan benytte mine kunnskaper innen økonomi og programmering.

Hvorfor vil du anbefale studiet til nye studenter?
Er du som meg, litt usikker på hva du skal studere, men har litt interesse for data, matte, eller økonomi? Da er IMØ noe for deg. UiB er faktisk det eneste universitet i Norge som tilbyr dette studieprogrammet. I tillegg blir du veldig ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Har du et tips til nye studenter?
Gå på forelesninger. Man kan lære seg pensum på egenhånd, men det krever mye innsats og tid. Og jobb jevnlig med emnene. Ikke tro at du kan lære deg pensum på 500 sider i løpet av tre dager. Det er også viktig å være sosial. Prøv å si ja til invitasjoner og arrangementer. Det er mange andre som er i samme situasjon som deg. Si ja, ta initiativ og kanskje du finner venner for livet.