Hjem
Institutt for informatikk
Møt studentene våre

Jonas studerer datasikkerhet

Etter en grundig gjennomgang av studiesteder dro Jonas til Bergen og bachelorprogrammet i datasikkerhet. Det angrer han slett ikke på i dag!

Hovedinnhold

Et fantastisk studiemiljø og et godt fagmiljø gjør at jeg virkelig kan anbefale studiet.

Hvorfor begynte du å studere bachelorprogram i datasikkerhet i Bergen?
Det handlet mye om tilfeldigheter. Jeg var veldig usikker, og det var vanskelig å bestemme hvilken linje og studiested jeg skulle gå for. Etter å ha undersøkt flere studier ved ulike læresteder, falt valget til slutt på Datasikkerhet ved UiB. Det har jeg ikke angret på i ettertid.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut for deg?
En studiehverdag på Institutt for informatikk er veldig variert. For meg har den bestått av alt fra forelesninger og kollokviegrupper med venner, til bedriftspresentasjoner og andre spennende utenomfaglige aktiviteter. Videre er lesesalen alltid åpen, så du kan legge opp tiden din akkurat slik du ønsker selv.

Av alle emner du har tatt, hvilket har du likt best? Og hvorfor?
Blant alle emnene likte jeg INF237 Algoritme-engineering aller best. I INF237 får man dratt nytte av nesten alt man har lært gjennom studieløpet.  Jeg følte at man ble utfordret både teoretisk, analytisk og praktisk innen algoritmisk tenkning. Med tett oppfølging og inspirerende forelesninger lærte jeg veldig mye.

Hva er det beste med å være student på Institutt for informatikk?
Når man er student ved Institutt for informatikk får man være en del av et enormt bra fagmiljø. Lurer du på noe, er døren til professorene alltid åpen. I tillegg tror jeg vi har det aller beste studentmiljøet. Det er plass til alle, og man møter utrolig mange fine og flinke medstudenter. Man får venner for livet.

Hva vil du bruke utdannelsen din til etter fullført grad?
Jeg har allerede fått en jobb her i Bergen, i Stacc Flow AS. Her jobber jeg som full stack utvikler, noe jeg trives veldig med. En full stack utvikler jobber på alle nivåene i utviklingen. Alt fra det man ser, til det som skjer bak.

Hva er din drømmejobb?
Min drømmejobb er å engang kunne lede og drive mitt eget firma innen design, systemarkitektur og utvikling.

Hvorfor vil du anbefale studiet til nye studenter?
Jeg mener informatikk ved UiB gir deg de verktøyene du trenger for å bli en god problemløser. Her får man kunnskap som kan brukes på utallige mange områder og muligheten til å spesialisere seg innen de felt man liker ekstra godt. Et fantastisk studiemiljø og et godt fagmiljø gjør at jeg virkelig kan anbefale studiet

Har du et tips til nye studenter?
Det har ikke noe å si om du ikke kan noe om koding fra før, det lærer du ekstremt fort her. Og til slutt: Vær på lesesalen! Der kommer du til å bli kjent med mange nye folk.