Hjem

Institutt for informatikk

Bachelorstudent i datavitenskap

Anna dro fra Senja for å studere psykologi, men et programmeringsfag gjorde at hun endret kurs og endte opp med å studere datavitenskap.

Og så er det jo positivt at man er veldig ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Hvor kommer du fra?
Senja i Nord-Norge.

 

Hvorfor begynte du å studere informatikk i Bergen?
Det var helt tilfeldig. Jeg visste ikke hva informatikk var, og  begynte egentlig å studere psykologi, men etter å ha tatt et programmeringsfag byttet jeg til datavitenskap og stortrives med det.

 

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?
En vanlig dag for meg er å dra på universitetet enten for å gå på forelesning eller  for å jobbe som gruppeleder i "vidaregående programmering" - som er  kjempegivende! Så spiser jeg lunch på kjøkkenet på lesesalen vår,  jobber ofte med innleveringer sammen med medstudenter, og går ofte rett på trening etter skolen.

 

Hva er kjekt ved å være student på Institutt for informatikk?
I tillegg til at studiet er interessant og lærer deg veldig mye om hvordan samfunnet vårt fungerer, så er det utrolig godt miljø her! 
Fagutvalget arrangerer mange sosiale sammenkomster. Vi finner ofte på  ting sammen utenom også, som grilling i parken eller fjellturer i fint  vær.

 

 Hva vil du bruke utdannelsen din til etter fullført grad?
Jeg aner ikke. Det er så mye å velge mellom at det er umulig å  bestemme seg så tidlig.

 

Hvorfor vil du anbefale studiet til nye studenter?
Kanskje viktigere enn å lære om programmering og internett er det at  du lærer problemløsning, noe som gjør deg flinkere til nesten alt  annet også. Og så er det jo positivt at man er veldig ettertraktet på  arbeidsmarkedet.