Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Studenter Media City Bergen

Vil du studere mediefag og IKT?

Instituttet tilbyr studiene informasjonsvitenskap, medievitenskap, journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Vi holder til i Fosswinckelsgate 6. og i medieklyngen Media City Bergen. Studietilbudene er tett knyttet til et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø. Instituttet driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekt.

Student
Simon og Henrik presenterer "Konfliktrådet"

Pitcher serieideer i praksis

Masterstudenter i manusutvikling for serier har vært i praksis hos ITV Studios og NRK.

Publikasjon
Eirik Knudsen og Mikael Poul Johannesson

Erik Knudsen og Mikael Poul Johannesson med ny artikkel i Political Communication

Ny metodeartikkel i et internasjonalt topptidsskrift

Professor II
Janice Radway

Janice Radway er ny professor II ved UiB

Den internasjonalt anerkjente resepsjonsforskeren Janice A. Radway er ny professor II ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, tilknyttet Forskningsgruppen for mediebruk og publikumsstudier.

Bokutgivelse
Bokomslag og bilde av Jostein Gripsrud

Norsk hamskifte?

I Det internasjonale gjennombruddet (2017) hevder Terje Tvedt at en politisk elite har ført det norske folk bak lyset for å fremme sine egne interesser gjennom statlig finansiert bistand og massiv innvandring. Menneskerettighetene er blitt innført som en slags sekulær religion, og multikulturalismen...

Senter for undersøkende journalistikk
Senter for undersøkende journalistikk

- Riktig tidspunkt for grave-satsing

- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.