Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Karriere

Journalist i BT Junior

Reidun Drægebø har bachelor i journalistikk fra 2017, og jobber med å utvikle nyhetstjeneste for barn og unge i BT Junior.

Hovedinnhold

Helt siden barneskolen har jeg hatt en liten drøm om å bli journalist. Derfor var jeg aldri i tvil om at jeg ønsket å studere mediefag.

Hvorfor valgte du å studere journalistikk ved Universitetet i Bergen?
– Helt siden barneskolen har jeg hatt en liten drøm om å bli journalist. Derfor var jeg aldri i tvil om at jeg ønsket å studere mediefag. Først begynte jeg på medievitenskap ved UiB. Det ga meg en teoretisk forståelse av faget, men jeg savnet en praktisk tilnærming. Derfor tok jeg også fatt på journalistikkstudiet. 

Hva var det beste ved studietiden din?
– Det beste med studietiden min var utvekslingen til Portsmouth i England og Barcelona i Spania. Utvekslingskontoret ved UiB hjelper med søknader, valg av fag og godkjennelser, og minner deg på at du kan søke om stipend. Det var utrolig spennende å få oppleve en annen kultur og ikke minst et annet klima i flere måneder. 

Hva jobber du med nå?
– Nå jobber jeg som journalist i BT Junior, Bergens Tidende sin nyhetstjeneste for barn og unge. BT Junior er relativt nytt, og vi holder fremdeles på å utvikle tjenesten. Det er både spennende, utfordrende og lærerikt.

Hvordan får du brukt kompetansen din fra UiB i jobben du har nå?
– På journalistikkstudiet lærte jeg mye mer enn å bare skrive og ta ordinære bilder. Vi lærte å filme, redigere, og vi hadde kurs i photoshop og InDesign, for å dra frem noe. Å ha kjennskap til de verktøyene har vist seg å være veldig nyttig! 

Har du tips til nyutdannede journalister?
– Ta direkte kontakt der du har lyst til å jobbe! Ring dem og spør om et møte. Det beste som kan skje er at du får jobb! 

Skrevet av: Ingrid Aarseth Johannessen.