Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Graveseminar

Lær av de beste

Velkommen til lunsjseminar der du kan lære av fremragende norske og utenlandske journalister. Seminaret er en markering av UiBs etablering av Senter for undersøkende journalistikk i Media City Bergen.

Innledere på graveseminar
Megan Lucero, Tarjei Lee-Salvesen, Gurkan Ozturan og Harald Amdal innleder på graveseminar i Media City Bergen.

Program:

10.00     
Åpning og velkommen

1015-1115     
Megan Lucero fra The Bureau of Investigative Journalism I London. Hun leder et stort samarbeidsprosjekt mellom sentrale datajournalister og 450 pressefolk i hele landet. Målet er å sette dagsorden rundt i hele Storbritannia med avslørende graveprosjekter. I desember vant The Bureau innovasjonsprisen på British Journalism Awards for dette prosjektet.  

1130-1230
Tarjei Leer-Salvesen fra Fædrelandsvennen: "Bruk innsynsretten - bli tryggere i møtet med kildene". Leer-Salvesen er en prisbelønnet journalist og blant landets fremste eksperter på innsyn og offentlighet.

1230-1300
LUNSJ

1300-1400
Gurkan Ozturan er redaktør i tyrkiske dokuz8NEWs. Han er en av få journalister i Tyrkia som fremdeles jobber med kritisk journalistikk, noe som blir stadig vanskeligere og farligere. Her deler han av sine erfaringer, i samtale med Nuray Yildrim Gullestad fra Norsk PEN avdeling Vestlandet. Iver Ørstavik fra Raftostiftelsen vil lede samtalen, som foregår på engelsk.

1415-1500
Journalistpris-vinnere forteller. Vinner av Fritt Ord-prisen 2018 Harald Amdal forteller om arbeidet med Tysfjord-saken.

Registrer deg her (lenke) for å få lunsj innen fredag 13. april. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.