Institutt for informasjons- og medievitenskap
TV-dag

TV-dag i Media City Bergen: Hvordan bli en god historieforteller

Samfunnet trenger gode fortellere og formidlere, men hvordan blir en en god historieforteller?

Media City Bergen
Foto:
Simon Brandseth

Innhold

Universitetet i Bergen inviterer til TV-dag i Media City Bergen, med fokus på hvordan vi kan lære å utvikle og realisere ideer og skape gode audiovisuelle historier.

Universitet i Bergen tilbyr Bachelor i TV-produksjon og landets første Master i manusutvikling for serier, samt en rekke andre mediestudier, i Media City Bergen. Her har vi medieselskap som TV2, NRK, ITV Studios, og Bergens Tidende, samt en rekke medieteknologiselskap, som nærmeste naboer og samarbeidspartnere.

Arrangementet er gratis og åpent for studenter og alle andre interesserte.

Program:

Sted: Atlantis auditorium, Media City Bergen

Kl.13.00-13.15: "Hvordan lærer vi historiefortelling for TV og film ved UiB?" v/professor Øyvind Vågnes, leder for Bachelor i TV-produksjon og Master i manusutvikling i Media City Bergen, Universitetet i Bergen.

Kl.13.15-14.00: "Hva er en fortelling?» Thomas Seeberg Torjussen, serieskaper

Kl.14.00-14.15: Pause

Kl.14.15-15.00: «Slik utvikler vi innhold i NRK», Leif-Åge Reme, Senior Content Developet og teamleder i NRKs utviklingsavdeling for innhold

Kl.15.00-15.45: Visning av utvalgte produksjoner fra studenter på Bachelor i TV-produksjon, Universitetet i Bergen

Kl.16.00-17.00: Lett servering og sosialt samvær i UiBs lokaler i 2. etg. Media City Bergen.

Thomas Seeberg Torjussen er serieskaper (Koselig med peis, ZombieLars), manusforfatter (bl.a. Sønner) og regissør (bl.a. Kampen for tilværelsen), og har fått flere priser for sitt arbeid i film og tv.

Leif Åge Reme er Senior Content Developer og teamleder for flere utviklingsteam i NRK Marienlysts utviklingsavdeling for innhold. Han har lang erfaring som produsent og utvikler. Han jobbet i mange år med Fredrik Skavlan, som redaksjonsleder og utvikler av Først og sist - Skavlan, samt prosjektleder og utvikler av en rekke andre formater i Underholdningsavdelingen i NRK, og har vært programsjef i produksjonsselskapet Monkberry.

Øyvind Vågnes er professor og leder for Bachelor i TV-produksjon og Master i manusutvikling i Media City Bergen, Universitetet i Bergen i Media City Bergen.