Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Arrangement

Visual Futures of the Media 2021

Hvordan kan satellittbilder endre journalistikk? Hva kan tekniske eksperter egentlig gjøre med deepfakes? Og hvordan kan vi best undervise studenter i teknologier vi ennå ikke kjenner?

Visual Futures of the Media
Foto/ill.:
ViSmedia

Velkommen til Visual Futures of the Media 19. januar 2021! 

Temaet er nye teknologier i nyhetsmediene – fra mange ulike synsvinkler. Vi inviterer deg til å ta del i debatten om langtidseffekter av blant annet satellitt-overvåkning av kloden og bevegelige kameraer i trafikken. Hvilke utfordringer står nyhetsmediene overfor i denne bildeflommen?

Videomanipulering blir stadig enklere. To amerikanske forskere stiller spørsmålet «Hva kan tekniske eksperter gjøre for å minimere skaden av deepfakes?» Deres utgangspunkt er forskning på deepfakes under den amerikanske valgkampen. Denne samtalen med Hilde Sandvik livestreames fra Washington DC og Virginia. Konferansen belyser også nyskapende teknologiundervisning og studentutforsking av VR som et nytt metamedium. 

Hver sesjon innrammes av korte scenario-videoer utviklet av bachelorstudenter i TV-produksjon i Media City Bergen. De interaktive paneldebattene modereres av broenxyz-redaktør Hilde Sandvik, og konferansevert er Øyvind Vågnes fra Universitetet i Bergen. 

Dette arrangementet, som er gratis, er et samarbeid mellom NCEMedia og ViSmedia-prosjektet ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB. Det er finansiert av Norges forskningsråd og gjennomføres i samsvar med rammeverket for ansvarlig forskning og innovasjon (RRI) under programmet SAMANSVAR. Dette er den siste konferansen i en serie på fem.

Program og påmelding her.