Institutt for informasjons- og medievitenskap
Om TV-serien 24

Muslimer i 24: Fra barbariske terrorister til gode medborgere

Den muslimske «next door neighbour»-terroristen har blitt en ny stereotypi på TV.

I fjorårets sesong av den amerikanske TV-serien 24 ble den døende actionhelten Jack Bauer tilgitt for sine synder av en imam. Det skulle vise seg at det var korrupte amerikanske ledere som stod bak terrorhandlingene denne sesongen; de forsøkte å presse muslimer til å begå terror slik at muslimene skulle få skylden. I år vil muslimer igjen figurere i 24, og det blir spennende å få et innblikk i hvordan de skildres i det som trolig blir det avsluttende kapittelet i TV-serien.

Les hele artikkelen skrevet av stipendiat Rolf E. S. Halse på vox publica

Rolf E. S. Halse er stipendiat ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, og PhD-prosjekt tar for seg TV-serien 24. Serien blir studert gjennom en kombinasjon av resepsjonsstudie og tekstanalyse.