Institutt for informasjons- og medievitenskap
Strid om nettnøytralitet

Gullkort og VIP-fil også på nettet?

Striden om nettnøytralitet spisser seg til i USA, og Norge er ikke langt etter, skriver Sven Egil Omdal i Vox Publica.

Slaget om nettnøytraliteten står nå, mener den nederlandske medieteoretikeren Geert Lovink. I et intervju med Klassekampen 5. februar begrunnet han det slik:

Aktørene som driver internett i dag, er ikke en del av den dugnaden en del mennesker så for seg at internett skulle bli. De har sine egne forretningsinteresser å ta hensyn til, og har alltid hatt det. Problemet er bare at den siden ved saken hittil har blitt overskygget av en tåkete forestilling om fred, frihet og harmoni. Husk at det er business vi snakker om her, og at det er ikke i deres interesse at nettet står vidåpent.

Mobilfeltet er den viktigste slagmarken, mener Lovink. “Mobilfeltet har et helt annet syn på den åpne nettkulturen enn det som har vært tilfellet på de tradisjonelle nettplattformene så langt”, sa han til Klassekampen.

Les hele artikkelen til Sven Erik Omdal i Vox Publica