Institutt for informasjons- og medievitenskap
Studentnyhet

Studenter har utviklet nettbasert system for et fiktivt plateselskap

Målet med faget var først og fremst å lære seg fremgangsmåtene og prosessene for hvordan et system blir laget.

Hovedinnhold

Systemutviklingsprosessen resulterte i et nettbasert system for et fiktivt plateselskap i en nisjebransje. Systemet skal skape eksklusivitet, bidra til å skille seg ut fra lignende plateselskap og på sikt generere økt platesalg. Konseptet går ut på å trykke opp plater med unike passord, som kan innløses på et "hemmelig" nettsted. Ved å innløse passordet vil platekjøperen bli tilbudt en eksklusiv låt gratis, samt få en invitasjon til et sosialt nettverk. Det sosiale nettverket vil bli et samlingspunkt hvor platekjøpere kan kommunisere direkte med plateselskapet, og andre likesinnede. På denne måten gir vi brukeren følelsen av å være unik, samt få kunne ta del i et samfunn hvor man kan dyrke sine musikkinteresser. Nettsiden ble programmert i PHP, og linket opp mot en SQL-database. Det sosiale nettverket ble utviklet med hjelp av en ekstern tjeneste.

Marius har videre planer om å ta Mastergrad, men i nærmeste fremtid blir det forhåpentligvis utveksling til Japan i 5 måneder for å fullføre Bachelorgraden. Terje skal fullføre bachelorgraden med å ta et utvekslingsår ved Universitet i København. Her skal han ta fag under kommunikasjon og IT. Har planer om å ta mastergrad enten ved IT-universitet i København, eller på Universitetet i Bergen. Cecilie fullfører en Bachelor i informasjonsvitenskap til sommeren. Hun har kommet inn på masterprogram i Skottland, University of Aberdeen. Her skal hun studere Master of Science in Advanced Information Systems. Sondre er ferdig med bachelor på NHH, og akter å fullføre sine studier i informasjonsvitenskap mens han tar master i finans. Etter endte studier ønsker han å jobbe i et teknologiselskap i Silicon Valley, eller innenfor shipping.