Institutt for informasjons- og medievitenskap
Hva er pressens pris?

Vox Publica setter søkelys på mediestøtte

Hvordan skal journalistikk finansieres i framtiden? Vox Publica setter søkelyset på mediestøtte med analyser, debattinnlegg og ny blogg.

Hovedinnhold

Nyheter om opplagsnedgang, underskudd og oppsigelser er nærmest daglig kost. De hurtige endringene i mediemarkedet har gjort debatten om offentlig støtte til medier høyaktuell. I 40 år har vi vært vant til å snakke om pressestøtte, nå er mediestøtte et mer dekkende begrep — eller kanskje heller journalistikkstøtte?

Vox Publica ønsker å bidra til denne viktige debatten. Derfor gjøres mediestøtte til nettmagasinets viktigste temasatsing framover - med analyser og aktuelle artikler, og en nyopprettet blogg kalt “Pressens pris”.

Se samleside på Vox Publica

Vox Publica er et nettmagasin om demokrati og ytringsfrihet. Magasinet gis ut av Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Ansvarlig redaktør er instituttleder Dag Elgesem . Redaktør er Olav Anders Øvrebø.