Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
NY publikasjon

Moving Bodies - ny publikasjon

Moving Bodies, nr 1-2, 2008, er et dobbeltnr omkring temaet ”idrettens helter”. Tekstene belyser den sosiohistoriske, kulturelle og kjønnsmessige betydningen av nordiske idrettshelter fra slutten av 1800-tallet og framover.

Hovedinnhold

Tekstene som belyser den sosiohistoriske, kulturelle og kjønnsmessige betydningen av nordiske idrettshelter fra slutten av 1800-tallet og framover, ble opprinnelig presentert den 22-23 november 2007 ved Idrottshistorisk Symposium på Idrottsmuseet i Malmö, Sverige.

Redeaktør for dette nr. har vært Peter Dahlén, førsteamanuensis i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, samt professor II i idrettshistorie ved NIH (Norges idrettshøgskole, Oslo), som också ger ut Moving Bodies. De idrettsutøvere som analyseres – huvudsakligen ur ett medieperspektiv – i de ulike tekstene er den danske sykkelrytteren Thorvald Ellegaard, den svenske mellomdistanseløperen Gunder Hägg, de norske vinterolympiske utøverne Sonja Henie, Birger Ruud og Laila Schou-Nilsen, de svenske skiløperne Sonja Edström-Ruthström og Sixten Jernberg, den norske skiløperen Oddvar Brå, det svenske fotballandslaget (herrer) som tok bronse i VM i 1994, det danske kvinne-landslaget i håndball og den norske kulekjøreren Kari Traa.