Institutt for informasjons- og medievitenskap

Forsker gir politiet 3D-hjelp

Med 3D-briller og virtuelle gjenstander plassert på åstedet vil forskere hjelpe politiet å bruke intuisjonen sin.

Hovedinnhold

Tanken er å tredimensjonalt rekonstruere gjenstander som må fjernes fra et åsted, slik at etterforskerne kan se hvordan åstedet opprinnelig så ut, sier forsker Ingerid Rødseth ved institutt for informasjon og medievitenskap ved UiB.

Hun har nettopp levert sin doktorgradsavhandling om bruk av intuisjon i kriminaletterforskning. Sammen med Tor Gjøsæter har hun utviklet det nye dataverktøyet som hun håper vil kunne bli til hjelp for etterforskere i fremtiden.

Les hele artikkelen på bt.no

Se Ingerid Rødseth og Tor Gjøsæter som gjester i programmet SVEIP på nrk2. Et aktualitetsmagasin som speiler nyhetsdagen gjennom Internett.