Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Ny bok

Pakistan - Midt i verden

Elisabeth Eide og Terje Skaufjord har krysset Pakistan fra hjørne til hjørne. De har opplevd bomber og sorg, vandret i årtusengamle ruiner og dykket ned i intrikate politiske rivaliseringer.

Hovedinnhold

De har møtt livegne arbeidere og rike forretningsfolk, fagforeningsledere, feminister og menneskerettsaktivister, kultureliten og folk i gatene. De har sett noen av de vakreste stedene i verden og opplevd gjestfrihet, optimisme, aggresjon og oppgitthet. Til syvende og sist er det gjestfriheten som har gjort boken mulig.

Dette er en bok for lesere som vil lære mer om Pakistan. Noen deler er skrevet i en tilstand av fortvilelse, andre med håp ispedd gode minner. Slik må det bli, for selv om nyheter fra Pakistan ofte handler om krig og død, og boken bidrar til å analysere hvordan landet har havnet i denne ulykken, så viser den også hva som står på spill og kan gå tapt om terror og oppløsningstendenser får overtaket. Forfatterne håper at en slik skjebne er til å unngå, og "Pakistan – midt i verden" presenterer en rekke mennesker som vil noe helt annet for hjemlandet sitt.


Elisabeth Eide og Terje Skaufjord - Pakistan - Midt i verden - 2010 - ISBN: 9788253032740 - Pax forlag

Elisabeth Eide er ansatt som førsteamanuensis II ved Institutt for informasjons- og medievitenskap