Institutt for informasjons- og medievitenskap
Filmbyen Bergen

Studenter i film- og TV-produksjon produserer for BIFF-TV.

Biff (Bergen internasjonale filmfestival) avholdes fra 20. – 27. oktober. Film- og tvstudentene vil i denne perioden lage en rekke produksjoner for festivalen.

Foto/ill.:
BIFF

Hovedinnhold

Studentene som produserer filmene er i all hovedsak fra tredje året ved Bachelorprogramet i film- og TV-produksjon.

Det er laget en filmsnutt til BIFF (en liten promofilm/introduksjonsfilm) som vises sammen med åpningsfilmen Hjem til Jul.
De skal produsere to flerkameraproduksjoner som dekker åpningssermonien og en prisutdeling. Studentene skal også produserer litt over 20 "podcaster" til BIFF-TV, dette innebærer blant annet intervjuer med filmskapere og publikum osv. Videre vil ulike arrangementer på BIFF bli dekket (som kulinarisk kino og musikkvideokonkurranse osv), reportasjer om en film eller et tema vil bli laget, samt reportasjer som på en eller annen måte er relevant for BIFF.

Eksempler på produksjoner som skal lages er: Reportasje om Hjem til Jul, møte gjengen fra Bogota Change, dekke et dokumentarfilmseminar, lage reportasje om en fancyfest fra Schøtstuene med Jonas Gahr Støre, Gunnar Bakke og andre litt celebre gjester i forbindelse med at Norge har formannskapet i Østersjøsamarbeidet.
Til slutt skal det produseres en oppsummeringsfilm av hele festivalen som vises på avsutningsfesten 27. oktober.

Se innslag fra BIFF-TV

Hovedside for BIFF

Filmene kan du også se på Bergensavisen