Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Rapport til RAM

Bakgrunnen for Media Norge

Rapporten gjennomgår etableringen av Media Norge og viser bl a hvordan Schibsteds eiermakt er utvidet til også å gjelde Polaris Media, i tillegg til Media Norge og VG.

Hovedinnhold

Bakgrunnen for Media Norge er en rapport om etableringen av Media Norge (Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad), som til dels også samarbeider med Adresseavisen. Rapporten bygger på dokumenter, avisartikler og intervjuer med aktører. Den inneholder også en analyse av stoffutvekslingen mellom de fem avisene. Medietilsynet prøvde å hindre etableringen, men resultatet ble kanskje det motsatte av det man ønsket: Som største eier har Schibsteds også stor eiermakt i Adresseavisen/Polaris Media, i tillegg til Media Norge og VG.


Camilla Fosse, Knut Tornes, Helge Østbye: Bakgrunnen for Media Norge - 2010 - ISBN: 978-82-8033-030-7 - Institutt for informasjons- og medievitenskap

Camilla Fosse er journalist i Bergensavisen, Knut Tornes er fagkonsulent ved MedieNorge, Helge Østbye er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap.

Les mer på Dagens Næringsliv og på Kampanje sine nettsider

Rapporten er lagt ut i BORA (Bergen Open Research Archive) for gratis nedlasting.

Henvendelser til Helge Østbye - Institutt for informasjons- og medievitenskap - Boks 7801 - 5020 Bergen