Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nettmagasin

Vox Publica i ny drakt

Nettmagasinet er relansert i ny design med sterkere visuelt preg. Vox Publica, instituttets nettmagasin om demokrati og ytringsfrihet, framstår nå i ny design. Blant de viktigste nyhetene er at forsiden har fått et tydeligere magasinpreg.

Redaksjonen har blant annet utviklet en rullerende "plakatvisning" av hovedoppslagene på forsiden. Dette gjør det mulig å vise fram fem oppslag i rask rekkefølge.

Samtidig med omleggingen presenteres også en ny, fast skribent i Vox Publica. Stipendiat i sammenlignende politikk Sveinung Arnesen skriver Valgbloggen, der han blant annet tar for seg ulike måter å forutsi valgresultater på. På innholdssiden kan også nevnes at Datatilsynets direktør Georg Apenes nå er fast skribent i Vox Publica.

Magasinet som ble lansert høsten 2006 har beholdt logoen, men den er nå plassert på en fotografisk bakgrunn. Planen er at det underliggende bildet skal skiftes med jevne mellomrom. Kalenderen Agora, som Vox Publica startet i fjor høst, er også blitt inkludert i det nye designet.

artikkelsidene er det gjort plass til flere innholdselementer ved siden av artikkelteksten enn i den tidligere versjonen. Artikkelforfatteren presenteres, det vises til magasinets aktuelle serier, man kan se de siste leserkommentarene til alle artiklene og de siste lenkene til aktuelle saker som redaksjonen har hentet inn. Forhåpentligvis frister dette leseren til å navigere videre og få med seg mer av det redaksjonelle innholdet.

Designarbeidet har vært ledet av Daniel Strietzel, som har fått god hjelp av Tanja Flåan, Sindre Kleppa og Håvard Legreid.