Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Prosjekt i systemutvikling

LibriMagi

Studenter har utviklet system for å fremme leseglede hos barn i skolealder. I systemet kan barn blant annet registrere hvilke bøker de har lest.

Foto/ill.:
Infomedia/UiB

Hovedinnhold

I faget INFO210 - “Prosjekt i systemutvikling” har en gruppe studenter laget et system for å fremme leseglede hos barn i skolealder, kalt LibriMagi. De fire studentene er; Kine Finsås, Maiken Fjellanger, Magnus Kroken og Jeanette Samuelsen. I systemet kan barn registrere hvilke bøker de har lest, og slik gjennomføre ulike utfordringer. Ulike grupper av barn motiveres av ulike faktorer, og gruppen har derfor prøvd å motivere på ulike måter, gjennom anbefalinger og belønninger. Brukerne kan kommentere bøker de har lest, og andre kan bruke disse kommentarene for å finne bøker de vil like, slik kan brukerne hjelpe hverandre med å finne interessante bøker. Utfordringer kan være vennlige konkurranser mellom brukere, for eksempel hvem som kan lese en bokserie på kortest tid, eller mer personlige oppnåelser, som å lese et antall bøker innen en sjanger. Gjennomføring av utfordringer belønnes med virtuelle premier, kalt merker. Disse vises på brukerprofilen og er også synlige for andre brukere av systemet. For å differensiere mellom ulike aldersgrupper ble det laget to ulike design til siden som var ment å treffe to ulike målgrupper, målgruppe fra 8 til 12 år og målgruppe fra 12 til 16 år.

Systemet er nettbasert, og teknologier som ble brukt i utviklingen er PHP, en SQL-database, HTML og CSS. Resultatet av prosjektarbeidet er en utviklet idé, visuelt design for alle sider og funksjoner i systemet, og noen implementerte funksjoner.

Foto: Fra Venstre; Maiken Beate Fjellanger, Magnus Kroken, Jeanette Samuelsen og Kine Finsås.