Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Ytringsfrihet for ansatte

Ad:varsel - Blogg om varsling

Ny blogg på Vox Publica: Pål Hivand skriver om varsling og ansattes ytringsfrihet.

Grensene for ansattes ytringsfrihet er et stadig tilbakevendende tema i nyhetene. Muligheten for å varsle om kritikkverdige forhold i arbeidslivet er en viktig sikkerhetsventil, og også nedfelt i lovverket. Men varsling er kontroversielt og vekker ofte sterke følelser. Det er fortsatt ofte en stor personlig belastning å være varsler.

Internasjonalt har varslerplattformen WikiLeaks de siste månedene fått stor oppmerksomhet - og møtt kritikk - for publiseringen av store mengder lekkede dokumenter om krigene i Irak og Afghanistan.

Journalisten og kommunikasjonsrådgiveren Pål Hivand har tatt for seg temaet varsling i flere år på bloggen Ad:varsel. Etter en pause har han begynt å blogge igjen, nå under nettmagasinet Vox Publicas paraply. Hivand har også fått støtte fra Fritt Ords bloggmidler til å starte opp igjen Ad:varsel.

Ad:varsel er en av flere blogger som publiseres som del av Vox Publica. De øvrige tar for seg retorikk, valg og politikk, mediestøtte og medieøkonomi, og datajournalistikk.

Følg bloggen på Vox Publica