Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Interaksjonsdesigner i Bouvet Bergen

Regine har både mastergrad i informasjonsvitenskap og bachelorgrad i nye medier fra UiB, og jobber nå som interaksjonsdesigner.

Hovedinnhold

Det mest utfordrende er nok å jobbe frem mot det som kunden er fornøyd med og samtidig være fornøyd med resultatet selv.

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
Jeg jobber som interaksjonsdesigner i Bouvet i Bergen. Mye av arbeidet vårt foregår i team, hvor vi utvikler nye nettsider og apps. Vi har møter med kundene våre, der vi vil finne ut hva de trenger og hjelpe dem å sette ord på hva de kunne tenke seg.  I løpet av en typisk arbeidsdag er jeg innom brukerkartlegging, skisser, evaluering og testing. Jeg jobber også mye med prototyping.

Hva er det beste med jobben din – og det mest utfordrende?
Det beste med jobben min er variasjonen i prosjektene. I jobben får jeg arbeide i veldig faglig sterke team, hvor hver av oss har ulike spesialiseringer. Det er alltid en sjanse til å lære mye nytt.

Det mest utfordrende er nok å jobbe frem mot det som kunden er fornøyd med og samtidig være fornøyd med resultatet selv.

På hvilken måte er utdannelsen din relevant for deg i arbeidslivet?
Utdannelsen min er veldig relevant. I løpet av studiet har jeg hatt fag om akkurat det som jeg jobber med nå. Jeg vil også si at det er overraskende relevant med de analytiske evnene vi trener opp i løpet av studiet. Det får jeg god bruk for når vi gjør både når vi gjør ekspertevalueringer og når vi skal komme med tilbud til kundene våre. I dette arbeidet får man bruk for både fagkunnskaper og metode. Et konkret eksempel på at utdannelsen er relevant, var da jeg allerede på min andre dag på jobb fikk høre om Scrum-metode. Det hadde vi hatt om på studiet.

Hva var din første jobb etter fullført utdanning?
Jeg jobbet en del på universitetet under studiene, men stillingen som interaksjonsdesigner i Bouvet er min første heltidsjobb. Jeg leverte masteroppgaven min 1. juni og begynte i full jobb 11. juni. Informasjonsvitere er ettertraktet i arbeidslivet, selv fikk jeg flere jobbtilbud. Det jeg tror er lurt, er om man tenker over temaet for masteroppgaven og hvilken spisskompetanse dette vil gi.

Hvordan opplevde du overgangen fra studier til arbeidsliv?
Arbeidslivet er litt annerledes enn studiene. Da jeg begynte i jobb innså jeg at «her skal jeg faktisk være hver dag». På jobb får man se resultat og relevansen av det man gjør med én gang. Samtidig er man gjerne litt redd for at produktet man har utviklet ikke skal fungere. I arbeidslivet kan man jo ikke «konte».

Hvorfor valgte du å studere nye medier og informasjonsvitenskap ved UiB?
Det var nok litt tilfeldig at jeg begynte på bachelor i nye medier. På videregående tok jeg medier og kommunikasjon som valgfag, og jeg vill gi mediefag en sjanse. Da tiden kom for å søke master, syntes jeg det var et ganske enkelt valg å gå for informasjonsvitenskap. Der var det gode framtidsutsikter og relevante fag. I tillegg var det mange fag der som en kunne forme en del selv, på ett fag hadde vi også valgfrie prosjekt.

Hva synes du var det beste med studietiden ved UiB?
Det beste med studietiden var absolutt friheten. Jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve det. Det er fint å kunne bruke ett år til å virkelig fordype deg. Ellers vil jeg trekke frem studiemiljøet. Fra studiene fikk jeg venner som jeg fremdeles har god kontakt med.

Intervjuet av: Hanne Kvilhaugsvik