Institutt for informasjons- og medievitenskap
Medieeksperter tror NRK og TV 2 vil kjøpe TV-rettigheter til sport sammen i fremtiden

Tror NRK og TV 2 vil samarbeide mer i fremtiden

- Hvis jeg skal spekulere om fremtiden, så vil jeg tro at NRK og TV 2 vil forsøke å få til mer samarbeid i fremtiden for å klare å stå sammen mot konkurransen fra utlandet, sier postdoktor Helle Sjøvaag til Bergens Tidende.

Foto/ill.:
Montasje: Rune Arntsen

- Tidligere har det vært mye slåssing mellom NRK og TV 2, men jeg tror de vil finne mer og mer sammen i fremtiden. Det kommer andre aktører inn i mediemarkedet med helt andre muskler enn NRK og TV 2, som for eksempel Discovery som har kjøpt TVNorge, sier Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i Kampanje, et bransjeblad som dekker mediebransjen.

Helle Sjøvaag, postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap UiB, er av samme oppfatning. Allerede nå samarbeider NRK og TV 2 om enkelte rettigheter. Fotball-VM i 2014, 18 og 22 skal vises av begge kanalene. Det samme skal fotball-EM i 2016.

- Hvis jeg skal spekulere om fremtiden, så vil jeg tro at NRK og TV 2 vil forsøke å få til mer samarbeid i fremtiden for å klare å stå sammen mot konkurransen fra utlandet. Prisene går oppover og oppover fordi nye private kanaler er villige til å bla opp store penger. Det viktige for TV 2 og NRK fremover vil være å ha en del av kaken, og ikke stå helt utenfor, sier Sjøvaag.

Les hele artikkelen til Øystein Vik på bt.no.