Institutt for informasjons- og medievitenskap
Vinter-OL

Eksperter synes TV2 gjør en god OL-jobb

TV2 blir hetset i sosiale medier for å sende reklameinnslag midt i OL-sendingene. Kommentator Anders Giæver i VG og professor i medievitenskap Knut Helland ved Universitetet i Bergen er begge enig i at TV2 gjør en god jobb.

Foto/ill.:
Zulfikar Fahmy - Montasje Rune Arntsen

Hovedinnhold

- Jeg skal ikke spekulere for mye, men folk er jo vant til å se OL på NRK. De er kanskje misfornøyde fordi dette er annerledes. I tillegg har de kjennskap til kommentatorene i NRK. Det har de ikke til TV2s kommentatorer i den settingen, sier professor Knut Helland til aftenbladet.no. Helland er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

- TV2 gjør en god jobb med OL-sendingene. Jeg synes kommentatorenes innsats er varierende, men det gjelder også hos NRK. Samtidig fascinerer det meg hvordan TV2 kombinerer TV og nett. De gir folket fri tilgang til nettet for å få dem til å bruke nettløsningene deres, sier Helland.