Institutt for informasjons- og medievitenskap
Dataspill skal lære barn å redde liv

Stian Engrønning håper alle skoler i hele landet vil ta i bruk spillet han utvikler gjennom masteroppgaven. Med det ønsker studenten å bidra til å redde flere liv.

Mange timer foran skjermen
UiB-student Stian Engrønningen har sluttet å telle timene han har brukt på masteroppgaven. Nå håper han arbeidet skal føre til bedre førstehjelpsopplæring i grunnskolen.
Foto/ill.:
Rune Sævig

Førstehjelpsopplæringen i grunnskolen kan få en helt ny vending. I alle fall dersom UiB-student Stian Engrønning får det som han vil.

Gjennom masteroppgaven utvikler han i disse dager spillet, hvor bloddråpen Puls skal lære 6. og 7. klassinger å redde liv.

Engrønnings egen interesse for førstehjelp dannet sammen med en noe utradisjonell sommerjobb, bakgrunnen for ideen.

Stian Engrønning er masterstudent ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Artikkelen er skrevet av Audun Hageskal og du kan lese hele saken i bt.no