Institutt for informasjons- og medievitenskap
Kjersti Steinsbø regidebuterer med spillefilmen "Hevn"

Kjersti Steinsbø regidebuterer med spillefilmen "Hevn", som bygger på Ingvar Ambjørnsens roman "Dukken i taket". Det var også lenge arbeidstittelen på filmen, som har ordinær kinopremiere 6. november.

Hevn
Foto/ill.:
Montasje: Rune Arntsen

Hovedinnhold

Steinsbø tok fjernsynsproduksjon grunnfag våren 2000 ved Institutt for informasjons- og medievitenskap. Hun ble ansatt som universitetslektor i 20% stilling i 2008 og jobbet som praksislærer i film og tv-produksjon til og med våren 2014. Siden da har hun jobbet med spillefilmen "Hevn", hvor hun er ansvarlig for både manus og regi. Hun regidebuterte med kortfilmen "Liten Knute" i 2008.

Om filmen
Ethvert sted bærer på hemmeligheter, ethvert sted bærer på historier som ties i hjel. "Hevn" er en dramathriller om skyldfølelse, maktmisbruk og fortielse, fritt etter "Dukken i taket" av Ingvar Ambjørnsen.

Under falsk identitet sjekker Rebekka inn på et idyllisk vestlandshotell for å oppsøke eieren - bygdas store sønn ogordførerkandidat. Begge bærer på hemmeligheter fra fortiden, noe som har satt dype spor. Rebekka starter et nervepirrende spill for å ødelegge livet hans, bit for bit. Men hevnen har ringvirkninger, og Rebekkas handlinger får konsekvenser for flere enn bare ham.

Er i gang med nytt prosjekt
En westernfilm kan bli hennes neste prosjekt, planen er å spille den inn på Vestlandet og i Nord-Amerika. Vestnorsk Filmsenter har bevilget 100.000 kroner til å utvikle prosjektet "Vest", som også har Kristine Knudsen som hovedprodusent. Manusarbeidet starter nå, og handlingen er lagt til 1850-årene. Den handler om 17-åringen Liva som reiser fra Vestlandet til Nord- Amerika etter å ha vært ansvarlig for at en mann mistet livet.

Originaltittel: Hevn
Genre: Drama / Thriller
Skuespillere: Siren Jørgensen, Frode Winther, Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Maria Bock, Helene Bergsholm, Rakel Hamre, Kine Bortheim Jentoft
Regi: Kjersti G. Steinsbø