Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nominert som beste fiksjonsfilm

Nominert som beste fiksjonsfilm

Tre filmer fra UiB er nominerte for beste fiksjonsfilm i alle kategorier under den Norske Studentfilmfestivalen i Lilliehammer.

Norsk Studentfilmfestival
Norsk Studentfilmfestival
Foto/ill.:
Norsk Studentfilmfestival

Hovedinnhold

Tre filmer fra Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB er nominerte for beste fiksjonsfilm i alle kategorier under den Norske Studentfilmfestivalen i Lilliehammer. Én av dem, “The hard problem of consciousness”, er en eksamensfilm.  De andre to er del av tidligere kurs i bachelor i Film- og TV.

De tre nominerte filmene fra UiB er:

“The Hard Problem of Consciousness” (Regi: Ida Cecilie Maden, Manus: Simon Fjellheim)
“Eilert” (Regi: Christer Steffensen og Isabel Andrea Odriozola)
“Her er Ella” (Regi: Kristina Daveronis, Manus: Kristina Daveronis og Anne Bjørg Vaa)


Om utvelgelse nevnes på nettsiden til festivalen:  "Det har vært godt med påmeldte filmer til årets festival, og det har vært en vanskelig jobb for årets utvelgelseskomité å velge ut de 25 beste filmene som skal vises under årets festival.
Komiteen mener å ha kommet frem til et bredt og variert program av svært høy kvalitet."

Den norske studentfilmfestivalen er den eneste filmfestivalen i Norge som utelukkende er forbeholdt studentfilm. Festivalen har tilholdssted i Lillehammer. Festivalen ble første gang arrangert høsten 2011, og gikk da under navnet Studentfilmfestivalen. Den gang var festivalen mer å regne som et prøveprosjekt, da det heller ikke var åpen påmelding til festivalen, men kun var eksamensfilmer fra Den Norske Filmskolen og dokumentarlinjen ved Høgskolen i Lillehammer som deltok. Studentfilmfestivalen ble en suksess, og ble så arrangert på nytt året etter, og ble da formelt stiftet under navnet Den norske Studentfilmfestivalen.