Institutt for informasjons- og medievitenskap
– Tonen er mest aggressiv i Danmark

Podcast med professor Jostein Gripsrud i samtale med Hilde Kvalvaag

Jostein Gripsrud: "Innvandringsdebatt: Om svenske meningskorridorer, aggressiv dansk tone - og Frps rolle i Norge"

Jostein Gripsrud i samtale med Hilde Kvalvaag.
Professor Jostein Gripsrud i samtale med Hilde Kvalvaag om innvandringsdebatten i de skandinaviske landene.
Foto/ill.:
Walter Wehus, UiB

Hovedinnhold

– Å la alle stemmer komme til orde er en forutsetning for et levende demokrati. Frp gav en stemme til de som var redde eller skeptiske til innvandringstakten, det var ingen andre som påtok seg den jobben, sier professor Jostein Gripsrud ved Institutt for informasjons- og medievitskap i denne podcasten. Gripsrud leder det splitter nye prosjektet The Immigration Issue in Scandinavian Public Spheres 1970-2015 (SCANPUB), et av prosjektene som får Toppforsk-støtte fra Forskingsrådet. Prosjektet ser på hvorfor de skandinaviske landene har hatt så ulik offentlig debatt om innvandring. Med på prosjektet er en rekke forskere ved instituttet, samt partnere i København, Stockholm, Oslo og Trondheim.

Hør Podcast fra UiB

Jostein Gripsrud er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap