Hjem
Institutt for samfunnspsykologi
Utdanning

Mastergraden som førte til topp relevant jobb

Det første kullet med masterstudenter i arbeids- og organisasjonspsykologi ble uteksaminert fra Universitet i Bergen for ti år siden. Alle har interessante og relevante jobber.

Alumnitreff Arb.org psykologi
Alle har relevante jobber. Alumnitreff på Arbeids- og organisasjonspsykologi, UiB. Heidi Kristine Westli, Marianne Bygdøy og Jan Gunnar var fornøyde med faglig påfyll.
Foto/ill.:
Jeanette Lidal, UiB

Hovedinnhold

Arbeidsmiljø, personal og HR og digitalisering i e-helsetjenesten er bare noen av stillingene studentene fikk etter fullført mastergrad i Arbeids- og administrasjonspsykologi for ti år siden. På gjenforeningstreffet uttrykte alle sterk gjensynsglede med hverandre og med UiB, og alle er i relevante stillinger i mange ulike bransjer.

Tid for å dele erfaringer fra yrkeslivet

Lørdag 26.oktober var de samlet for å snakke om studietiden, livet etter studietiden og fremtiden til faget de er så glad i.

– Du skal holde på faget som gir deg energi! sier Ingrid Susan Indredavik

Hun er HR-leder i Equinor, og arbeider nå i Bergen, og sammen med de andre elleve engasjerte og ivrige alumnene møtte hun opp tidlig lørdag morgen til et tett program ved fakultetet.  Den sterke lærelysten fra studiedagene har aldri har gitt seg, og denne dagen skulle også brukes til faglig påfyll.

Ny kunnskap på programmet

Kjersti Bergheim Valdersnes, fra samme kull, skal snart disputere på en nærings-PhD. Hun fortalte sine tidligere medstudenter om den nyeste forskningen på arbeidsmiljø i offshore-sektoren.

– Dere var jo våre første masterstudenter, prøvekaninene, så det er utrolig kjekt å høre at alle har fått gode jobber som dere trives i! sier Ståle Einarsen, forsker og foreleser, som også var en av pådriverne for at masteren kom på plass.

Einarsen er forsker ved institutt for samfunnspsykologi, og la frem den siste banebrytende forskningen om mobbing. Han pekte på endringene de siste 10 årene og utviklingen i faget. 

Svein Larsen, fra samme institutt, deltok i debatten om begrepet psykolog og hvem som har rett til tittelen. Debatten skapte engasjement blant alumnene, og tidligere studenter og forskere diskuterte hvordan de selv kan fremme eget fag og disiplin i det offentlige rom.

Samtlige har i dag spennende stillinger i et bredt spekter av bransjer, og fremhevet mastergraden som springbrett for karrieren.