Det juridiske fakultet
Studere juss ved UiB: Slik er studentmiljøet

Bergen: Studentbyen som har en plass til alle

Klatring, kor, rollespill eller film? Ved UiB finner du medstudenter som er interessert i det samme. - Å være student ved Det juridiske fakultet innebærer mye mer enn å bare lese, sier jusstudent Rahman Akhtar Chaudry.

Hovedinnhold

Det er som om alt i Bergen er lagt til rette for at vi skal ha det bra som studenter her.

– Bergen er en imøtekommende by. Det er som om alt er lagt til rette for at vi skal ha det bra som studenter her.

Det sier Rahman Akhtar Chaudry, jusstudent på andre året ved Det juridiske fakultet.

– Bergen er en kulturby, med mange utesteder. Universitetet ligger midt i byen, og det er kort vei til alt, sier han.

– Et pusterom

Om du for eksempel vil danse, ro, løpe, eller drive lacrosse, kan du melde deg inn i et studentidrettslag. Er du interessert i musikk, film eller å drive en bar, finner du din gjeng ved fakultetet.

Rahman har valgt å bruke mye tid på å lage studentrevy. Han var manussjef for revyen «Ugrei», som nylig hadde premiere.

– Revyarbeidet er et pusterom, hvor jeg lærer noe helt annet enn på forelesninger og på lesesalen. Gjennom arbeidet med revyen blir jeg også kjent med andre studenter på tvers av studieårene, sier Rahman.

Samler nyttig arbeidserfaring

Etter studiene har han lyst til å arbeide i nyhetsbransjen. Han arbeider derfor også som journalist i studentavisen Studvest. Det kan være hektisk å kombinere frivillig arbeid med studier - særlig i eksamensperioder.  Men det går, sier Rahman.

Og viktigst av alt:

– Det er gøy å utfolde seg kreativt: Jeg får veldig mye igjen for det. Å være student innebærer mer enn å bare lese, sier han.