Hjem
Det juridiske fakultet
INNOVASJON

Jusstudent mottok idémidler

Cora Møller Jensen har mottatt 100 000 kroner gjennom UiB idé for å gjøre det enklere å reparere noe som er ødelagt.

Cora Møller Jensen
Cora Møller Jensen vil gjøre raparasjoner lettere, istedenfor å kjøpe nytt. Her viser hun sin ødelagte jakke.
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

– I dag er det ikke så lett å finne den reparatøren du trenger, det blir liksom et prosjekt å få reparert noe som er ødelagt. Da ender vi ofte med å kjøpe en ny ting i stedet for å reparere den gamle, sier jusstudent Cora Møller Jensen, ved Universitetet i Bergen (UiB).

Hun er en av åtte som mottar midler fra UiB idé, som er universitetets nye satsing på innovasjoner i tidlig fase. Med tildelingen vil Møller Jensen bruke dagens teknologi til å gjøre det lettere å reparere ting.

Fikk idéen i India

Ideen begynte å spire allerede i 2012-2013 da hun bodde i India og det var en skredder på hvert gatehjørne. Hun erfarer at det er en helt annen forbrukerkultur i Norge.

– Ofte er det enklere å erstatte det som kan repareres. Det er nettopp derfor jeg vil at det skal bli enklere å reparere noe som går i stykker. For at det skal bli mer lettvint vil jeg bruke dagens teknologier til å føre forbruker og reparatør sammen. På den måten kan vi redusere forbruket som igjen har en positiv effekt på klima og miljø, sier Møller Jensen.

Viktige oppstartsmidler

For et prosjekt som skal bygge på ny teknologi og digitalisering er midlene fra UiB idé viktige.

– Det betyr at jeg ideen min kan startes opp. Mesteparten av budsjettet går med til å utvikle denne plattformen slik at jeg kan begynne med brukertesting for å se om dette er en løsning som markedet vil ha, sier Møller Jensen.

Les hele saken i På Høyden her.