Hjem
Det juridiske fakultet
FEIRING AV FERSKE JURISTER

Årets kandidater blir hedret av ambassadør

Fredag 18. juni blir det storslått feiring av årets kandidater. Fem år med knallhard studering blir markert og premiert. Det blir sang og musikk, taler, pomp og prakt. Og, så klart, sprudlevann og kanapeer!

Hovedinnhold

– Kandidatene går en spennende tid i møte, sier dekan ved Det juridiske fakultet, Asbjørn Strandbakken. Det er nå den virkelige læringen begynner, og jeg kan love alle sammen at utfordringene blir mange og læringskurven bratt.

På vei ut i arbeidslivet vil nok kandidatene måtte tåle mangt et velmenende råd, fra venner, familie og andre forståsegpåere. Skal de velge ut visdomsord å ta med seg videre, bør det være de som kommer fra årets gjestetaler på kandidatarrangementet, den kanadiske ambassadøren i Norge, John Hannaford.

Den globale jussen
– Hannaford er en fremtredende jurist med lang fartstid og solid internasjonal erfaring, sier Strandbakken om sin gode kollega, og understreker at de nyutdannede juristene vil møte en arbeidshverdag med et bredere internasjonalt samarbeid enn tidligere.

Strandbakken trekker frem noe av det ambassadøren vil fortelle om; hvilke utfordringer kandidatene vil møte i den internasjonalt orienterte juridiske verden og hvilke moralske og etiske spørsmål de sannsynligvis kommer til å stå ovenfor.

– Dette er interessante problemstillinger, og jeg ser frem til å høre Hannafords tale, innrømmer han.

Felles utfordringer

– Selv ønsker jeg å diskutere med Hannaford de spesielle utfordringene vi har i nordområdene når det kommer til jus og politikk, sier Strandbakken. Dette er et tema vi begge er svært opptatt av og engasjerer oss sterkt i.

Norge og Canada har mye til felles, av både historisk, kulturell, politisk, militær og kommersiell art. Landene er viktige partnere og deler verdier og tilnærminger i forhold til globale spørsmål. Handelen mellom de to landene øker og utveksling innen utdanning og kultur blir stadig mer utbredt.

– Vi har mange fellestrekk og mange felles interesser. Her vil det med andre ord bli mange relevante og gode råd å ta med seg på veien ut i arbeidslivet for de nyutdannede juristene, sier vert for kandidatarrangementet, Asbjørn Strandbakken. 

Les mer om ambassadør John Hannaford