Hjem
Det juridiske fakultet
Nyhet

"Gamlebygget" har blitt nytt

Torsdag 16. april markerte fakultetet gjenåpning av «gamlebygget», som nå fremstår som helt nytt innvendig.

Neste
Fra venstre: Direktør for Eiendomsavdelingen Even Berge, prosjektleder Rune Hovland, Dekan Asbjørn Strandbakken, rektor Dag Rune Olsen, nestleder for JSU Emilie Kristoffersen, interiøransvarlig Amela Defterdarevic, leder av Juristforeningen Sananthan Guna
Fra venstre: Direktør for Eiendomsavdelingen Even Berge, prosjektleder Rune Hovland, Dekan Asbjørn Strandbakken, rektor Dag Rune Olsen, nestleder for JSU Emilie Kristoffersen, interiøransvarlig Amela Defterdarevic, leder av Juristforeningen Sananthan Gunaratnam og fakultetsdirektør Øystein L. Iversen.
Foto/ill.:
Veronica Ljosheim
1/9
Studentkoret Culpa opptrer
Studentkoret Culpa
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen
2/9
Fremmøtte studenter
Spente studenter og ansatte har møtt opp for å se resultatet av oppussingen av gamlebygget.
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen
3/9
Spente studenter og ansatte har møtt opp for å se resultatet av oppussingen av gamlebygget.
Spente studenter og ansatte har møtt opp for å se resultatet av oppussingen av gamlebygget.
4/9
Rektor Dag Rune Olsen
Rektor Dag Rune Olsen holdt tale på nyåpningen av gamle Dragefjellet skole.
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen
5/9
Lesesal
Lesesalene har store vinduer som slipper inn mye lys.
6/9
Lesesal med oransje vegg
Hver etasje har en egen temafarge som går igjen. Fargene er basert på UiBs fargeprofil.
7/9
Lesesal med blå vegg.
Lesesal i øverste etasje. - Her kan vi lese mens vi hører regnet på taket, uttalte en av de fremmøtte studentene.
8/9
Seminarrom med rød vegg
Seminarrommene er lyse og fine.
9/9
Tilbake

Hovedinnhold

Gamle Dragefjellet skole, eller «gamlebygget» som det vanligvis blir kalt, har vært under rehabilitering siden juni 2014. 16. april kunne studentene endelig få se resultatet. Markeringen ble åpnet med vakker sang av studentkoret Culpa, etterfulgt av dekan Asbjørn Strandbakken, rektor Dag Rune Olsen og nestleder av Juridisk studentutvalg (JSU), Emilie Kristoffersen, som holdt hver sine taler til de fremmøtte.


Et varemerke for fakultetet


Dekan Strandbakken innledet med å si at gjenåpningen av bygget er en stor dag for fakultetet.


– Dette bygget stod klart i 1895, men da som en barneskole. I 1983 tok Det juridiske fakultet over lokalene. Her er mange timer arbeid lagt ned av studenter og jurister i samfunnet, fortalte han.


Strandbakken la ikke skjul på at inneklimaet i gamlebygget har vært dårlig.


– Vi har de siste årene hatt problemer med ventilasjon og varme i bygget, og i spørreundersøkelser blant studentene har disse forholdene vært fremhevet som et problem for studiekvalitet. I dag fremstår bygget som et praktbygg innvendig, og det vil bli et varemerke for fakultetet. Et velfungerende bygg er viktig for et godt arbeidsmiljø, sa dekanen.


Også rektor fremhevet hvor viktig det er for studiehverdagen med gode lokaler.


– Det er viktig å huske på at disse lokalene skal være studentarealer. Studenter skal bo og trives her. At det er hyggelig, pent og sikkert er avgjørende for studiehverdagen, slo Olsen fast.

Emilie Kristoffersen fra JSU la vekt på at bygget representerer en helt ny hverdag for studentene, blant annet fordi bygget har gjort det mulig med pc på eksamen. Hun overrakte blomster til rektor, dekan og sentrale personer som har vært involvert i rehabiliteringsprosjektet. Prosjektet har siden staten vært ledet av Eiendomsavdelingen. Rune Hovland har vært prosjektleder, og Amela Defterdarevic har vært interiøransvarlig.


Fornøyde studenter


Etter dekanen erklærte bygget for åpnet, fikk spente studenter og ansatte se resultatet av arbeidet som er gjort. Emilie Kristoffersen hadde bare gode ord å komme med.

– Det ser veldig bra ut! En vesentlig endring er klimaet – nå får vi ordentlig luft og bedre arbeidsforhold. Det har blitt lyst og oversiktlig, og det er morsomt at de har brukt temafarger gjennomgående på både vegger, bokskap og benker. Jeg er spesielt fornøyd med pultene. De er hvite og fine, og mye større enn de vi hadde før. Det er også stikkontakter på hver pult, noe som er veldig positivt. Det virker som alle er fornøyde! fortalte hun.
 
At studentene var fornøyde, var det ingen tvil om. Også de som går på første studieår og ikke hadde sett de gamle tilstandene, virket imponerte.

– Dette er første gang vi er i gamlebygget. Det ser veldig fint ut! Det er lyst, høyt under taket og har god utsikt! sier Kristin Næss.


I 3. etasje har student Maja Steien allerede funnet sin favorittplass ved vinduet. Her har hun god utsikt over Puddefjorden og Damsgård. 

– Dette er veldig mye bedre enn før! Man merker med en gang at det er mye lysere, sier Maja til studievenninnene sine.


De er enige, og sier at de er fornøyde med fargevalgene som er gjort.

– Det er freshe farger, og det er en fin kombinasjon av sterke farger, hvitt og grått. Det ser åpent ut! mener de.

 

Digital eksamen 24. april


Målet med rehabiliteringen har vært å forbedre inneklimaet i bygget. Ventilasjonsanlegget fra 1983 er byttet ut og nytt varmeanlegg installert. Deler av gulv, vegger og tak er pusset opp i samme operasjon. Selv om arbeidet er ferdig, gjenstår det fremdeles en del praktiske gjøremål før bygget kan tas i bruk for fullt. Det skal blant annet avholdes digital eksamen i bygget 24. april. Studenter kan ta i bruk bygget fra mandag 27. april.

Bilder fra gjenåpningen av gamlebygget kan du se øverst i denne nyhetssaken.