Hjem
Klinisk institutt 1

Ny leder på Forskerskolen

Forskerskolen i klinisk medisin har nå fått ny leder, nytt styre, flere kurs og har nettopp avholdt Forskningspresentasjoner fra 2013. Den nye lederen, Stefan Johansson, forteller om de forskjellige begivenhetene.

Komitéen bak Forskningspresentasjoner 2013. Fra venstre: Ina Nepstad, Maria...
Komitéen bak Forskningspresentasjoner 2013. Fra venstre: Ina Nepstad, Maria Omsland og Monica Dalva.
Foto/ill.:
Helga Maria Sulen Sund

Hovedinnhold

Vi har nå lagt bak oss en uke med forskerskolens store årlige event:
Forskningspresentasjoner fra 2013. Det var totalt påmeldt 45 postere og 15 muntlige innlegg fordelt over K1 og K2 samt tilhørende avdelinger i Helse Bergen. Arrangementet viser den store bredden og dybden på forskningen som drives på instituttene og det var gjennomgående høy kvalitet på
innlegg og presentasjoner. Arrangementet ble avsluttet med prisutdeling, underholdning og taler på fredagen.

Gratulerer til vinnerne

Vi gratulerer alle prisvinnerne, og da spesielt førsteprisvinnerne Alessandro De Bortoli (K2) for posterprisen og Lene Bjerke Laborie (K1) for hennes muntlige innlegg. Samtidig vil jeg også rette et spesielt takk til komiteen som har bestått av stipendiatene Maria Omsland (K2), Monica Dalva (K1) og Ina Nepstad (K2) samt juryen for at dere har gjort dette arrangementet mulig.

Nytt styre og ny leder

Forskerskolen i klinisk medisin går nå inn i nytt år med nytt styre, der undertegnede tar over som ny leder. Vi takker det gamle styret med Eyvind Rødahl i spissen for deres mangeårige innsats. Vi ønsker å fortsette å legge til rette for at forskerskolen skal være et møtepunkt for phd-stipendiater der man kan knytte bekjentskap og diskutere forskning på tvers av tradisjonelle fagområder og grupper.

Nye kurs

Nå til våren starter vi opp en ny forelesningsserie i regi av K1 og K2: Perspectives in translational medicine: Den vil bli holdt første onsdag hver måned kl 14.15-15.00 og vil bli holdt av våre ledende forskere og formidlere (primært fra K1 og K2). Vi ønsker at dette blir et forum med aktuelle forskningsemner med fokus på translasjonelle studier. Vi håper at både fast ansatte, postdocs og stipendiater på K1 og K2 møter opp og at det blir en arena for engasjerte diskusjoner. Førstemann ut er Bjørn-Tore Gjertsen: ”Personalized Medicine - How personal can we get?”, 5. mars. Stipendiater som går på disse forelesningene kan i tillegg få godkjent dette som et ph.d.-kurs – det er bare å melde seg på kurset FSKLI902!

En annen nyhet er at den årlige ph.d.-drevne seminarserien - de såkalte nettverksmøtene - nå vil gi 1 studiepoeng for de som melder seg på og medvirker aktivt med innlegg (kurs-id FSKLI901). Som tidligere blir det både faglig og sosialt hygge på disse seminarene, og de er åpne for alle stipendiater.

Merk at påmeldingsfrist er 1 februar for begge kursene!! Mer info finner dere her: FSKLI901 og FSKLI902.

 

Stefan Johansson

Leder for Forskerskolen i klinisk medisin.