Kommunikasjonsavdelingen

Hjelper det å rive ned gamle helter?

Holberg
Arrangementet holdes i universitetsaulaen. Inngang direkte fra Christie kafé. Foto/ill.: UiB
Foto/ill.:
University of Bergen

Black Lives Matter-kampanjen har satt rasisme og diskriminering øverst på dagsorden. I USA påvirkes politiet, media, idretten og politikken. Også i Norge påvirkes den offentlige samtalen.

Ingen er lenger i tvil om at rasisme finnes, og at det er ødeleggende. BLM-bevegelsen er så sterk at endrer det fysiske terrenget. Gamle helter rives ned. Noen kaller det en avsporing. Amerikanske sørstatsgeneraler er vandalisert, i sterke, symbolske aksjoner. I Bristol i England ble statuen av slaveeier Edward Colston kastet i elven. I Belgia ble kong Leopold II fjernet. I Bergen ble stedsnavnet Møhlenpris debattert, maleriet «Justitia» kritisert og Holberg sin statue foreslått revet.

Vi spør:

• Hjelper det å feie politisk ukorrekt historie under teppet?
  • Rive eller la stå?

Panel: TBA