Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Forskningsdagene 2010

CSI:Bergen

Tirsdag kveld skjer det et mistenkelig dødsfall på Kvarteret.

Hovedinnhold

På kontoret står en ferdigpakket ryggsekk med kamera, en liten skriver, bærbar pc og et portabelt røntgenapparat som ser ut som en stor hårføner. På kort varsel kan han ta med seg ryggsekken og hoppe på første fly til neste åsted.

Avsnittet over kunne lett vært begynnelsen på en episode av CSI: Miami, men dette er virkelighetens CSI i Bergen. Som du vil se på dette møtet, er det ikke alltid like glamorøst som på skjermen.

Inge Morild er rettsmedisiner ved Gades institutt ved UiB. Ved mistenkelige dødsfall er det han som forsøker å fastslå dødsårsaken. Det kan være drap, selvmord eller ulykker. UiB-professoren er også en del av ID-gruppen i Kripos, som blant annet har bistått i identifiseringsarbeid i etterkant av naturkatastrofer som tsunamien i 2004.

Morild har også jobbet som rettsmedisiner i politiet i New York, hvor det var flere drap daglig enn i løpet av ett år på Vestlandet. Jobber han som på TV, eller er CSI-serien bare juks?

Gjennom å dissekere klipp fra TV-serien vil Dr. Morild vise oss hva som er de faktiske rettsmedisinske arbeidsmetoder.

Bli med når nyhetsredaktør i Bergens Tidende Gard Steiro og professor Inge Morild tar oss med inn i granskningen av et fiktivt drapsåsted på Kvarteret.

Tid: Tirsdag 28. september kl 19.15
Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter
Arrangeres i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen (inngang kr 20 + medlemskap i Studentersamfunnet kr 30)

Les mer om Forskningsdagene 2010 her.